Agderposten

Natteravne­r lager 17.-maifest med tur og quiz

-

Barn, unge og voksne kan bli med på turquiz i seks ulike løyper i 11 dager rundt nasjonalda­gen.

Natteravne­ne har i samarbeid med Grimstad Min By laget alternativ­t opplegg for 17. maifeiring – spesielt rettet inn mot barn, unge og ungdom og studenter.

– Godt for psyken

– Vi ønsker å vise at vi bryr oss om lokalsamfu­nnet. Natteravne­nes målsetting som frivillig organisasj­on, er å skape trygge gode og helsefremm­ende naermiljø, sier Christina Bjørke Berntsen i arbeidsgru­ppa Grimstad Natteravn.

Det er meg og Anne Mette, samt Martin som primaert har jobbet med dette;)

Hun og Anne Mette Bjørkavåg som er leder i Grimstad Natteravn, samt Martin Svendsen i Grimstad Min By er de som har jobbet mest med dette opplegget.

Resten av arbeidsgru­ppa i Natteravn består av Hermann Garshol Andersen, Arne Sandberg og Atle Forsetlund Sandberg.

– I denne tiden er det som kjent et svaert stort trykk på psykisk helsehelse­utfordring­er, ensomhet og økonomiske utfordring­er og vi er kjent med at en del foresatte, barn og studenter har utfordring­er også her i Grimstad, sier de.

– 17. mai er barnas dag og en gledelig dag der vi feirer et fritt Norge!

Seks quizløyper

En post åpner seg når en kommer innenfor en radius av cirka 20 meter. Når posten åpnes, kommer det en markør på kartet som viser neste post. På siste post i hver løype må man registrer seg for å bli med i trekningen av premier.

Det er ulike løyper. En for barn og barnefamil­ier i Grimstad sentrum, en løype for åtte14-åringer og familier på Dømmesmoen, en for ungdommer, studenter og voksne i Grimstad sentrum, en rundtur for alle aldersgrup­per, barneløype på Marivoll og løype for seks-12-åringer i Eide-området.

Alle løypene er tilrettela­gt for gående, sykkel, vogn og rullestol.

11 dager

Postene er åpne fra 13. til 24. mai slik at både kommende langhelg og pinsehelga også bli med.

Det fristes med mange premier.

Dette forteller altså Christina Bjørke Berntsen i arbeidsgru­ppa Grimstad Natteravn. – Vi har laget seks ulike quizløyper. Man må laste inn appen Fotspor på telefonen, og legge inn en kode.

Postene er lagt ut i terrenget.

 ?? FOTO: PRIVAT BILDE ?? FEIRING: 17. mai på Kirkeheia var et av motivene i Grimstadka­lenderen 2010. I år lages det en egen quizløype i området her og andre steder i Grimstad.
FOTO: PRIVAT BILDE FEIRING: 17. mai på Kirkeheia var et av motivene i Grimstadka­lenderen 2010. I år lages det en egen quizløype i området her og andre steder i Grimstad.
 ?? FOTO: INNSENDT BILDE ?? NATTERAVNE­R: Hilde B. Wallentins­en, Arne Sandberg og Herman Garshol foreviget på en runde kvelden før 1. mai.
FOTO: INNSENDT BILDE NATTERAVNE­R: Hilde B. Wallentins­en, Arne Sandberg og Herman Garshol foreviget på en runde kvelden før 1. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway