Agderposten

Tidligere landslagss­piller klar for ØIF

Den tidligere landslagss­pilleren Magnus Søndenå (29) kommer til ØIF Arendal med internasjo­nal erfaring og store ambisjoner. Han er tydelig på at Elverum kan rives ned fra håndballtr­onen i løpet av de neste to årene.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

– Personlig ønsker jeg å skrape sammen litt edelt metall med ØIF Arendal. Det er det som irriterer meg mest; jeg har spilt på mange gode lag og med mange gode spillere, men jeg har ikke så mye sølvtøy i skapet. Det er uten tvil det jeg har lyst til. Medaljer, helst gull.

Det forteller en svaert offensiv Magnus Søndenå til Agderposte­n. Søndag kveld ble han bekreftet klar for ØIF Arendal. 29-åringen kan vise til 13 Alandskamp­er – den siste i 2018 – og tre år som proff i den danske toppklubbe­n Ribe-Esbjerg.

Nå har signert for to år med ØIF Arendal.

– Jeg vil vippe Elverum ned fra tronen. Det blir tøft, men jeg ser ingen grunn til at det ikke skal gå i løpet av de neste to årene.

Sørlandsk tilhørighe­t

Sandefjord-karen slo seg for alvor opp i norsk topphåndba­ll etter storspill for Haslum gjennom flere sesonger. I 2018 signerte bakspiller­en – som kan bekle rollen som midtback, høyreback og høyrekant – for Ribe-Esbjerg. Der fikk han tre år, før han nå kommer gratis til ØIF.

Den 1,84 cm høye bakspiller­en kan derimot fortelle om god kjennskap til Sørlandet.

– Vi har familiehyt­te i Kilsund. Der har vi vaert hver sommer i hele mitt liv omtrent. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vaert der, og i Arendal og Tvedestran­d. Så dette føles ikke fremmed i det hele tatt. I tillegg kjenner jeg flere av spillerne i ØIF.

Og det er spesielt én ting han gleder seg litt ekstra til:

– Jeg gleder meg sinnssykt til å spille foran Svermen! Det er Norges beste supportere.

– I tillegg skal jeg, for første gang i mitt, spille et sted der håndballen virkelig betyr noe i byen. Jeg gleder meg vilt mye.

– Viktig avgjørelse

Søndenå fyller 30 i oktober. Han forteller til Agderposte­n at avgjørelse­n om å gå til ØIF har vaert godt gjennomten­kt.

– Dette var en viktig avgjørelse for meg, men jeg føler meg trygg på at dette blir veldig bra.

Dialogen med daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen startet allerede rundt nyttår. Gjennom de samtalene har Danmark-proffen fått et godt inntrykk av sin nye klubb.

– Da samtalene begynte var jeg ikke klar for å ta en avgjørelse, men jeg fikk et bra inntrykk av klubben. Jeg skjønte at de mener alvor. Måten de driver på og ambisjonen­e traff meg veldig.

Gjør troppen komplett

ØIF Arendals trener André Jørgensen Hofstøl gleder seg over lagets nyeste tilskudd.

– Han er brikken som gjør troppen komplett. Han er en vinnerskal­le som besitter mye erfaring og som kan avgjøre kamper til vår favør. En spennende spiller med mange gode år foran seg, sier Jørgensen Hofstøl til ØIFs hjemmeside­r i forbindels­e med overgangen.

Kommende torsdag skal ØIF-spillerne gjennom fysiske tester. Det blir Søndenås første møte med sine nye lagkamerat­er. Fra før har ØIF signert den danske forsvarssp­illeren Frederik Børm og den kroatiske keeperen Ivan Eres.

 ??  ??
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD/NTB ?? TIL ØIF: Magnus Søndenå (til venstre) har signert for ØIF Arendal. 29-åringen, med landskampe­r og spill i Danmark i bagasjen, kommer til Arendal og drømmer om seriegull. Her er han sammen med landslagst­rener Christian Berge i forkant av Golden League i 2017.
FOTO: LISE ÅSERUD/NTB TIL ØIF: Magnus Søndenå (til venstre) har signert for ØIF Arendal. 29-åringen, med landskampe­r og spill i Danmark i bagasjen, kommer til Arendal og drømmer om seriegull. Her er han sammen med landslagst­rener Christian Berge i forkant av Golden League i 2017.
 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? VUNNET OG TAPT: Magnus Søndenå, her i duell med tidligere ØIF-keeper Svenn-Erik Medhus i 2015, har vaert med på både tap og seier i Sør Amfi med Haslum, men gleder seg nå til å spille i rødt og svart foran Svermen.
FOTO: ERIK HOLAND VUNNET OG TAPT: Magnus Søndenå, her i duell med tidligere ØIF-keeper Svenn-Erik Medhus i 2015, har vaert med på både tap og seier i Sør Amfi med Haslum, men gleder seg nå til å spille i rødt og svart foran Svermen.
 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB ?? TRETTEN: Magnus Søndenå har 13 kamper med flagget på brystet. Den siste kom i 2018.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB TRETTEN: Magnus Søndenå har 13 kamper med flagget på brystet. Den siste kom i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway