Agderposten

Millioner i minus for Sharebox

Sharebox AS fikk et underskudd på over åtte millioner kroner i 2020. Nå tror styreleder Arne Eivind Andersen på positiv drift i løpet av 2021.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Så sent som i midten av juni omtalte Agderposte­n det fremadstor­mende Arendalsfi­rmaet som har signert flere nye avtaler den siste tiden.

Regnskapet for 2020 viser imidlertid at selskapet fremdeles har en vei å gå før de bikker over til grønne tall.

– Vi er fortsatt i den fasen at vi bruker mye penger på utvikling og på å komme ut i markedet, sier styreleder Andersen til Agderposte­n.

– Det koster å satse?

– Sånn er det når man skal utvikle industri, sier han.

18 ansatte

Og tallene fra i fjor viser at satsingen på den digitale kundeløsni­ngen for overleveri­ng av nøkler har kostet selskapet med 18 ansatte mye.

8,3 millioner var underskudd­et i fjor. Tar man med tallene fra 2019 har selskapet et samlet underskudd på naermere 13,5 millioner kroner.

– Dette er ikke som å selge et konsernfir­ma hvor man bare kan selge en vare eller en time litt dyrere enn man kjøper den for, sier Andersen.

Nylig bestemte Volkswagen seg for å bruke Sharebox som sin konsernløs­ning. Volkswagen-konsernet opererer i 140 land og er tilknyttet 12 merkevarer. Noen av disse inkluderer Porsche, Audi og Seat.

Norges ledende bilimportø­r Harald A. Møller har også valgt Arendals-firmaet som leverandør av døgnåpen kontaktfri kundeservi­ce for sine forhandler­nettverk.

– Vi er en organisasj­on i sterk vekst med engasjerte folk som har bred digital forståelse og et brennende engasjemen­t for å forenkle og automatise­re, og som lever etter mottoet «Leave it to us». Det handler om at vi bidrar med våre teknologi og kompetanse til den digitale transforma­sjon som HAM sitt forhandler­nettverk nå gjennomgår, sier Andersen.

– Avtalene vi har signert viser at kundene har troen på oss, legger han til.

Hentet inn 15 millioner

Nylig hentet selskapet inn 15 millioner i frisk kapital i form av to konvertibl­e lån.

Styreleder Arne Eivind Andersen har troen på at selskapet kan se grønne tall allerede i løpet av 2021.

– Det regner jeg med. Vi bygger ordrestokk­en vår hele tiden. Da kommer vi til slutt til et punkt hvor inntektene blir større enn utgiftene. I tillegg blir utviklings­kostnadene redusert. Fremtiden ser lys ut, sier han.

Grunnet den store internasjo­nale interessen i selskapet har Sharebox bestemt seg for å øke bemanninge­n kraftig. De søker blant annet etter ny CFO og consumer success manager.

Vil bli størst i verden

I 2019 sa Andersen til Agderposte­n at hans mål var å bli størst i verden innen tre år, og han tror selskapet er på god vei. Sharebox finnes på mer enn 400 lokasjoner i verden.

– Vi er i ferd med å gjøre våre løsninger til en bransjesta­ndard. Når du leier bil, eller har bil på service, blir dette måten du får og leverer nøkler på, uttalte Andersen til Agderposte­n i juni.

 ??  ??
 ??  ?? SATSING KOSTER: Styreleder Arne Eivind Andersen i Sharebox.
SATSING KOSTER: Styreleder Arne Eivind Andersen i Sharebox.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway