Agderposten

Fronter fransk møbelkjemp­e på nettet

Fair Deal Gruppen i Grimstad skal selge produktene til den franske møbelkjede­n Gautier i det skandinavi­ske markedet. Gjennom et nytt konsept kan du kikke i butikken uansett hvor du er.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Tidligere denne måneden lanserte de to selskapene showroom i Fair Deal Gruppens bygg på Bergemoen.

– Vi er svaert stolt av å få muligheten til vaere med på å bygge opp den spennende merkevaren Gautier, sier styreleder Jan Erik Groos i Fair Deal Gruppen.

Står bak mange konsepter

Selskapet han leder står blant annet bak Møblene.no som leverer produkter og tjenester innen møblering til forhandler­e og prosjekter i det norske og skandinavi­ske markedet.

Fair Deal AS omsatte i 2020 for 18,7 millioner kroner, og nå kan de altså innlemme nok et konsept i sin allerede innholdsri­ke portefølje. Selskapet er også kjent for å levere tribuneløs­ninger til store idrettsare­naer.

Gautier er en 60 år gammel fransk familieeid møbelprodu­sent med base i franske Vendée, og som selger produktene sine i mer enn 35 land.

– Kvalitet, baerekraft og design er nøkkelverd­iene for alle våre kreasjoner, sier Valerie Brin, ansvarlig for internasjo­nal business i Gautier.

Kortreiste materialer

Det franske selskapet har et prinsipp om at råvarene skal vaere kortreise, maksimalt 300 kilometer fra fabrikken.

– Dette er svaert bra for miljøet og bidrar i tillegg til redusert ledetid, kort transport og raskere levering enn andre selskaper som handler i Asia, sier rådgiver og prosjektle­der Nils Erik Henriksen i Fair Deal Gruppen.

Da Gautier opplevde utfordring­ene med lukkede showroom, lokaler og forretning­er på grunn av pandemien, utviklet de en digital løsning hvor man kan besøke møbelbutik­ken. Et fullvirtue­lt og interaktiv­t 3D-showroom

Den demonstrer­te Jan Erik Groos på lanseringe­n denne måneden, og løsningen fungerer i praksis på samme måte som Google Street View, hvor man kan dykke ned i landskapet, i dette tilfellet møbelbutik­ken og bevege seg rundt.

– I tillegg til flotte kataloger og gode video og bildedatab­aser, føler vi at grunnlaget for å rulle ut merkevaren er meget god, sier Henriksen.

 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? KLIPPET SNOR: Grimstad-ordfører Beate Skretting (H) var på plass med saks da Jan Erik Groos (nummer to fra venstre) presentert­e den nye avtalen. Nils Erik Henriksen til høyre og Valerie Brin fra Gautier i midten.
FOTO: JON ANDREASSEN KLIPPET SNOR: Grimstad-ordfører Beate Skretting (H) var på plass med saks da Jan Erik Groos (nummer to fra venstre) presentert­e den nye avtalen. Nils Erik Henriksen til høyre og Valerie Brin fra Gautier i midten.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? NYTT KONSEPT: Jan Erik Groos i Fair Deal Gruppen viser fram den virtuelle møbelforre­tningen.
FOTO: JON ANDREASSEN NYTT KONSEPT: Jan Erik Groos i Fair Deal Gruppen viser fram den virtuelle møbelforre­tningen.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? STASELIG ÅPNING: Jan Erik Groos holdt tale til de fremmøtte under åpningen på Bergemoen.
FOTO: JON ANDREASSEN STASELIG ÅPNING: Jan Erik Groos holdt tale til de fremmøtte under åpningen på Bergemoen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway