Agderposten

Lager hotell i signalbygg på brygga

Celler og kontorer er revet bort i den gamle tollboden og politistas­jonen i Risør, men byggearbei­dene er noe forsinket.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Egentlig var planene å åpne hotell i den gamle tollboden i sommer. Men nå er byjubileet i 2023 målet for Det lille hotell, som for et år siden kjøpte det gule signalbygg­et på brygga i Risør for 8 millioner kroner.

Rensket innvendig

– Det blir flott, men prosjektet ble større enn vi antok. Teglstensk­onstruksjo­nen er veldig bra, men det meste innvendig var dårligere enn vi håpet på og måtte derfor rives, sier medeier Bernt W. Bertelsen.

Derfor er det meste innvendig revet inn til steinen av entreprenø­ren RA1, tidligere Asle Thorsen. Bjelkelage­t til 3. etasje er beholdt, samt deler av gulvet i andre og taket.

– Det er et spennende prosjekt å jobbe med, sier byggeleder Svenn Nystrand fra RA1.

– For alle praktiske formål blir dette et helt nytt bygg innvendig. Men på utsiden gjør vi ingenting. Fasaden er vernet, forsikrer Bertelsen.

Droppet planer

7. mai 2023 blir det offisiell åpning, med en soft start for å få kjørt inn kjøkkenet og endre tjenester fra en gang i mars 2023.

Det er verdt å merke seg at Det lille hotell kun eier selve bygget. Tomten rundt er kommunal. De har derfor inngått leieavtale for en uteserveri­ng.

Det var planer om en liten brygge med badstue til hotellbåte­n. Men den planen måtte de trekke etter å ha sett hvor lite populaert forslaget var.

Det lille hotell har spesialise­rt seg på små suiter på flere forskjelli­ge steder i Risør, som tar sikte på å bevare verneverdi­ge bygg og bruke dem til overnattin­g.

– Selv om vi bygger stort nå, berører det ikke våre ni andre lokasjoner. Vi beholder sjarmen, sier Bertelsen.

Byens øyesår

I tillegg til tollboden, har han gjennom eiendomsse­lskapet til lille hotell kjøpt den gamle Esso-stasjonen rett foran tollboden.

– Egentlig ville vi rive og bygge nytt, men det var så store begrensnin­ger at vi heller bygger litt om på det som står der, sier Bertelsen.

Blant annet ville kravet om saltak vaert veldig upopulaert for blant flere av de andre beboerne i området.

– Essobygget er ingen pryd for øyet eller Risør. Men vi tror ombygginge­n vi har foreslått blir en betydelig forbedring, sier Bertelsen.

Den tidligere bensinstas­jonen vil få et tilbygg som huser en ny transforma­torstasjon for sentrum og vil i tillegg bli et spisested som er kafé på dagtid og grill på kvelden.

I tillegg kommer et stort serverings­område som også brukes til kunstutsti­llinger. Om vinteren kan det deles av og brukes som lounge for hotellets gjester.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ??
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
 ?? JOHANNESSE­N FOTO: FRANK ??
JOHANNESSE­N FOTO: FRANK
 ?? ??
 ?? FOTO: THORVALD KNUDSEN ??
FOTO: THORVALD KNUDSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway