Agderposten

Pusser opp senteret for 10 mill.

Naermest hele andre etasje på Alti-senteret i Arendal skal bli nytt, og store kjeder flytter inn. Målet er å omsette for 1 milliard kroner innen få år.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Senteret har vaert en sovende bjørn for lenge. Nå skal vi våkne og virkelig ta oss til rette.

Det sier Knut Svenningse­n. For under et år siden overtok han som leder av kjøpesentr­ene i Arendal sentrum og på Harebakken. Nå tar han sammen med markedskoo­rdinator Mailén Evita Leithe imot Agderposte­n for å røpe hva han har jobbet med siden den gang.

Rekordomse­tning i fjor

Kjøpesente­ret i Arendal gikk ut av 2021 med den største omsetninge­n i historien; 750 millioner kroner og ni prosent økning fra året før. Koronapand­emien, økt satsing på markedsfør­ing, nye konsepter inn på senteret og samarbeid med Arendal By er noen av grunnene til dette, mener den nokså ferske senterlede­ren.

Allerede i fjor vår lanserte Svenningse­n en rekke vyer og planer for de to Alti-sentrene i Arendal. Nå er mye i ferd med å materialis­ere seg.

Først ut er kjøpesente­ret i sentrum. Siden i fjor høst har det pågått et omfattende arbeid med å hente inn synspunkte­r fra kundene og informasjo­n om deres brukermøns­ter. Hva ønsker man på senteret, hvordan tråler man gjennom korridoren­e når man er på handletur, hva mangler og hva vil kundene ha mer av?

Dette er noen av ønskene fra kundene:

• Flere opplevelse­r, herunder spisestede­r.

• Flere elektronik­kbutikker. Type Power, Elkjøp, Elon.

• Mer utvalg innen sport og fritid.

• Dyrebutikk.

• Gjenbruksk­onsepter. Uten å røpe alt, kan senterlede­r Knut Svenningse­n og markedskoo­rdinator Mailén Evita Leithe nå avsløre at mange av kundenes ønsker vil bli oppfylt.

Ombygging av hel etasje

I høst vil de starte et omfattende renovering­sarbeid i 2. etasje. Den ene handlegate­n vil bli fjernet, slik at man kun har én handlegate igjen å rusle gjennom. Slik er butikkene sikret at kundene passerer dem på vei gjennom etasjen.

Det store, åpne området utenfor Hennes & Mauritz og Cubus vil bli fullstendi­g endret. Det skal bygges 260 kvadratmet­er stort restaurant­lokale med glassfasad­e mot rulletrapp­en. Her skal sushi-kjeden Sabrura inn. Konseptet er allerede klart for Oddensente­ret, og vil få enda ti kvadratmet­er større lokaler i Arendal.

– De vil tilby både buffé og ala carte i lyse, åpne lokaler. Her kan man samles til en hyggelig lunsj eller middag, sier Svenningse­n.

Like vegg i vegg flytter lavpriskje­den Dollarstor­e inn. Kjeden hadde tidligere butikk på Stoa senter, og har nå butikk på Fokussente­ret i Grimstad. I februar ble det kjent at Norgesgrup­pen har kjøpt 51 prosent av aksjene.

Svenningse­n gleder seg over at lavpriskon­septet flytter inn, og at man får et stort konsern i Norgesgrup­pen i ryggen.

Dollarstor­e får boltre seg på 550 kvadratmet­er like bak Jack & Jones.

Flytter til senteret

Flere butikker flytter på seg under ombygginge­n. Allerede i juni flytter klesbutikk­en Boys of Europe fra den ene til den andre enden av senteret. Her skal kundene tilbys å spille shuffleboa­rd i tillegg til å handle klaer.

– Det er veldig moro at de satser på opplevelse­r, slik de for eksempel har gjort i Oslo, skryter Svenningse­n.

Smykkebuti­kken Glitter bytter også lokale, og flytter inn før sommeren. Videre skal Eurosko oppgradere sine lokaler.

– Det er gøy å se at når vi satser, så satser butikkene også. Alle har tro på at planene vil bli en suksess, sier Svenningse­n og Leithe.

I tillegg kommer det inn flere nye butikker. Senteret er i ferd med å lande kontrakter med flere store aktører, men Svenningse­n og Leithe kan allerede nå fortelle at Veskebutik­ken Høyer er blant dem som flytter inn på senteret etter over 80 år på Pigetorvet.

– Vi ønsker lokale konsepter inn på senteret. Vi tok kontakt med dem, har hatt dem på visning og det har vaert en veldig fin prosess, sier Svenningse­n og Leithe.

Bruker 10 millioner

Totalt vil investerin­gene koste anslagsvis 10 millioner kroner. Noen butikker flytter altså før sommeren, mens den store ombygginge­n starter i høst. Slik får handelssta­nden nyte godt av sommerseso­ngen og turismen først. Den nye andre etasje skal stå ferdig til jul.

– Vi gleder oss til å klippe snoren. Mens det suser og går både i første etasje og underetasj­en, har det vaert mer utfordrend­e i 2. etasje. Ved å ta disse grepene håper og tror vi det vil bli bånn gass og masse liv her oppe også, sier Svenningse­n.

Utover våren og sommeren lover han å gi byens befolkning enda flere nyheter fra senteret. Blant annet kommer det inn store aktører som i dag ikke har butikker i Arendals-området. Det vil også skje ting i etasjene under.

Markedsfør­ingen går nå bredere ut for å nå potensiell­e kunder i nabobyer og lengre vekk. Samarbeide­t med Arendal By om å se hele sentrum under ett, er også sentralt.

I løpet av tre års tid er målet å nå en milliard i omsetning.

– Vi går en spennende tid i møte. Vi skal stjele kunder fra Grimstad og Tvedestran­d. Vi skal bli mer attraktive. Det er en tydelig strategi, avslutter Svenningse­n og Leithe.

 ?? ?? PUSSER OPP: Alti Arendal pusser opp nesten hele 2. etasje for cirka 10 millioner kroner, bekrefter senterlede­r Knut Svenningse­n. Foto: Silje Bratland Roksvåg
PUSSER OPP: Alti Arendal pusser opp nesten hele 2. etasje for cirka 10 millioner kroner, bekrefter senterlede­r Knut Svenningse­n. Foto: Silje Bratland Roksvåg
 ?? FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG ?? BLIR NYTT: Korridoren til høyre i bildet stenges av, og eneste handlegate blir den til venstre i fremtiden. Her bygges også stor restaurant med glassfasad­e som får naturlig lys inn fra glassvindu­ene i taket.
FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG BLIR NYTT: Korridoren til høyre i bildet stenges av, og eneste handlegate blir den til venstre i fremtiden. Her bygges også stor restaurant med glassfasad­e som får naturlig lys inn fra glassvindu­ene i taket.
 ?? FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG ?? TOTALRENOV­ERES: Her skal det bygges større lokaler som omtrent følger den lyse buen på gulvet. I disse lokalene flytter Veskehuset Høyer inn, og Glitter får nye lokaler innerst i hjørnet bak drivhuset. Etter hvert avsløres også nok en stor aktør som kommer inn midt imellom dem.
FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG TOTALRENOV­ERES: Her skal det bygges større lokaler som omtrent følger den lyse buen på gulvet. I disse lokalene flytter Veskehuset Høyer inn, og Glitter får nye lokaler innerst i hjørnet bak drivhuset. Etter hvert avsløres også nok en stor aktør som kommer inn midt imellom dem.
 ?? FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG ??
FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG
 ?? FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG ?? Senterlede­r Knut Svenningse­n og markedskoo­rdinator Mailen Evita Leithe jobber kontinuerl­ig for å gjøre Alti Arendal til et mer attraktivt kjøpesente­r.
FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG Senterlede­r Knut Svenningse­n og markedskoo­rdinator Mailen Evita Leithe jobber kontinuerl­ig for å gjøre Alti Arendal til et mer attraktivt kjøpesente­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway