Agderposten

Sikret seg lukrativ drone-kontrakt

Kitron har inngått en produksjon­savtale med Easy Aerial Inc, et raskt voksende amerikansk selskap som utvikler autonome droner.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Dette er et nytt og spennende marked for oss. Teknologie­n er utviklet av sluttbruke­r, men vi bygger og setter sammen hele dronen. Droner er en sak som kommer mer og mer både i militaer og sivil sammenheng, og blir et interessan­t område for oss fremover, sier administre­rende direktør Hans Petter Thomassen i Kitron Norge til Agderposte­n.

Verdt millioner

Avtalen er verdt flere millioner dollar, og produksjon­en vil foregå ved Kitrons anlegg i Windber i Pennsylvan­ia.

– Vi er veldig glade for at Easy Aerial har valgt Kitron som produksjon­spartner for å støtte veksten deres. Kitron har en lang historie innen forsvars- og sikkerhets­markedet, og dronesegme­ntet byr på spennende vekstmulig­heter, ikke minst i USA, hvor vårt Windber-anlegg er godt posisjoner­t for å møte denne etterspørs­elen. Å signere en langsiktig partnerska­psavtale med Easy Aerial, en markedsled­er innen UAV-løsninger, er en viktig anerkjenne­lse, sier

Gary Tarallo, leder for Kitrons USA-virksomhet.

– Avtalen får ingen direkte verdiskapn­ing her lokalt, sier Thomassen.

Miliaere droner

Easy Aerial ble grunnlagt i 2015, har hovedkonto­r i Brooklyn i New York og et team på over 100 ingeniører, designere og luftfartse­ksperter. Selskapet utvikler autonome UAV-løsninger av militaer kvalitet for sikkerhet, kartleggin­g og inspeksjon­sapplikasj­oner.

– Easy Aerial fortsetter å utvide sin virksomhet gjennom samarbeid med strategisk­e partnere. Vi er glade for å inngå avtale med Kitron, som har en ledende posisjon innen produksjon­stjenester for elektronik­k, har kapasitet til å produsere store volumer og tilbyr avanserte front-end-tjenester, sier Ivan Stamatovsk­i, teknologid­irektør i Easy Aerial.

Amerikansk­e forsvaret

Easy Aerial gir blant annet et komplett tilbud til det amerikansk­e forsvaret og andre offentlige kunder gjennom USAbasert produksjon og samsvar med relevant lovgivning gjennom sertifiser­inger for å overholde føderale krav til virksomhet­en.

– Siden starten har Easy Aerial vokst raskt i både størrelse og bredde. I dag omfatter formålet vårt bruk av droner for å redde liv og for å beskytte eiendom og infrastruk­tur. Easy Aerials løsninger gir også situasjons­forståelse til redningstj­enester, overvåker folkemengd­er og hjelper til med sikkerhet, som eksempler på kommersiel­le bruksområd­er, sier Ido Gur, administre­rende direktør i Easy Aerial.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: DALE G. YOUNG / AP ?? KONTRAKT: Kitron har inngått produksjon­savtale med Easy Arieal om droner. Selskapet utvikler autonome UAV-løsninger av militaer kvalitet for sikkerhet, kartleggin­g og inspeksjon­sapplikasj­oner.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: DALE G. YOUNG / AP KONTRAKT: Kitron har inngått produksjon­savtale med Easy Arieal om droner. Selskapet utvikler autonome UAV-løsninger av militaer kvalitet for sikkerhet, kartleggin­g og inspeksjon­sapplikasj­oner.
 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? DYRERE: Bommen på Mørland vil øke fra 26 til 30 kroner.
FOTO: VIDAR FLØDE DYRERE: Bommen på Mørland vil øke fra 26 til 30 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway