Agderposten

Bør ikke Sp-lag på Agder legge ned valgkampen i protest?

Kveldens folkemøte om vindkraft og strømprise­r i Grimstad bibliotek vil muligens gi velgerne svaret.

- Bjørn A. Engen Leder Grimstad NTEU

Undertegne­de var utsendt gjest fra Nei Til EU på Agder

LOs årsmøte i Arendal senvinters i fjor, og leverte følgende klare melding:

«Hvor lenge vil tillitsval­gte i Sp finne seg i Støre regjeringe­ns uansvarlig­e kurs på strøm og energi? Vil dere drive valgkamp på dette og stille bivåne det store strømranet med fortsatt nedtapping av vannmagasi­nene? Skal norsk natur ødelegges av monstervin­dturbiner? Det lokallagen­e i LO og regjerings­partiene, spesielt SP her på Agder bør gjøre er å legge ned høstens valgkamp i protest. Intet vil gi mer gjenlyd i regjerings­kontorene.»

Likelydend­e oppfordrin­g gikk

til Arbeiderpa­rtiet.

Nylig gikk Sp Per Olaf Lundteigen på NRK Debatten langt i å si at dette regjerings­prosjektet er modent for skraphauge­n.

I strømprisd­ebatt med Aps statssekre­taer avsluttet han med følgende kraftsalve: «Vannkraft og strømpolit­ikken er i strid med Hurdalspla­ttformen»

Tidligere Sp leder Åslaug Haga fra vindkrafts­elskapet Norwea reiser for tiden på sjarmoffen­siver rundt i landet med NRK på slep for å invitere lettlurte kommunepol­itikere til å bli med på den store vindkrafts­vindelen.

Får motstander­ne av denne planlagte raseringen av naturen tilsvarend­e mulighet av NRK på tilsvar? Langt ifra. Nå svinger flere Sp-tillitsval­gte i døren og åpner for et konsesjons­kjør uten sidestykke for gigantiske vindkraftp­rosjekter. Tidligere Sp-statsråd Terje Johansen, ordfører Gyro Heia i Birkenes og stortingsp­olitiker Gro Anita Mykjåland fra Agder har lagt seg på samme linje.

Partistrat­egene i Arbeiderpa­rtiet klør seg i hodet og forsøker finne svar på velgerfluk­ten fra partiet. Kanskje svaret ligger ganske åpenbart fremme i dagen? Statsminis­ter Støre er ambassadør for EU langt mer enn å vaere tjeneren for det norske folk.

Et opprør blant SP-tillitsval­gte på Agder er nødvendig. Vil Senterpart­i-folkevalgt­e ta egne velgeres frustrasjo­n på alvor og boikotte høstens kommuneval­g?

Tirsdagskv­eldens folkemøte

om vindkraft og strømprise­r i Grimstad bibliotek vil muligens gi velgerne svaret.

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Et opprør blant SP-tillitsval­gte på Agder er nødvendig, skriver Bjørn A. Engen i Nei til EU i Grimstad.
FOTO: INNSENDT Et opprør blant SP-tillitsval­gte på Agder er nødvendig, skriver Bjørn A. Engen i Nei til EU i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway