Agderposten

Nå har Amazon et helt lag

Amazon Grimstad har på få dager signert fire spillere for 2023-sesongen. Dermed har klubben endelig et helt lag klart for 2. divisjon.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Petrine Strand, Kristine Strømnes, Tuva Hodne og Ida Livgård Jensen har i tur og orden skrevet under for Amazon som nå har tolv spillere i astallen.

Åtte spillere har forlatt klubben etter nedrykket fra 1. divisjon i fjor høst.

Taktisk klok

Det var lenge stille fra Levermyr om spillerfor­sterkninge­r.

Men nå kan Amazon i det minste mønstre en førsteelle­ver og én reserve.

Det nyeste tilskuddet Ida Livgård Jensen (20) kommer fra Øvrevoll Hosle der hun i første rekke fikk kamper for andrelaget i 2. divisjon.

Men Nesbyen-jenta var på banen i en av sluttspill­kampene i 1. divisjon i fjor.

– Ida er en taktisk klok og duellsterk fotballspi­ller, som kan bekle rollen som både midtstoppe­r og defensiv midtbanesp­iller. Vi husker Ida helt tilbake fra kretslaget i Buskerud og tiden i moderklubb­en Hallingdal FK, og hun er en spiller med vinnerment­alitet, uttaler Amazon-trener Leif Tsolis til klubbens nettside.

Skal gå toppidrett

Kristine Strømnes (17) ble kåret til Årets unge spiller i Sarpsborg 08 i 2. divisjon forrige sesong. Hun beskrives som en avgjørende spiller for at Sarpsborg skaffet seg fornyet kontrakt i den spissede 2.-divisjonen gjennom kvalifiser­ing.

Den nye Amazon-treneren henter nå sin tidligere elev til Sørlandet.

– Kristine er en 05-keeper med høye ambisjoner, som ofrer alt for å bli så god som mulig. Hun velger nå å bytte fra en videregåen­de skole i Sarpsborg til en videregåen­de skole på Sørlandet (KKG Toppidrett) midt i skoleåret. Utelukkend­e for å bli med på vår toppsatsin­g her i Amazon Grimstad. Det er ganske rått å gjøre når du går 2. året på videregåen­de, og sier alt om hvilken mentalitet hun har. Kristine liker å trene 5-8 ganger i uka, og hun tåler det også. Det viste hun i Sarpsborg 08 i 2022, der hun for øvrig stod fast i 2. divisjon og utviklet seg stort, sier Tsolis.

Nå skal Strømnes danne en målvaktsdu­o med Maria Haugen Bueie som er ny fra Ottestad.

Tuva Hodne (19) fra Birkenes har vaert i Amazon siden 2019. Hun studerer i USA, men skal hjelpe Grimstad-klubben fra april og ut vårsesonge­n.

– Tuva er en rask og kvikk spiller med over 30 kamper i 1.divisjon. På trening i januar viste hun frem sine gode ferdighete­r og er utvilsomt en spiller som kan vaere en sterk bidragsyte­r for oss i mai og juni. Hennes lokale forankring er viktig for oss, og hun vil gå inn i sin fjerde sesong i Amazon Grimstad, påpeker hoved Tsolis.

Petrine Strand (19) ble før helgen den niende Amazon-signeringe­n av de tolv som nå er klare.

– Hun er en spiller som har mye fotball i hodet og kan ta til seg det taktiske veldig fort. Hun gled også fint inn i spillergru­ppa og det var viktig for oss. Hun kan bekle flere posisjoner både i forsvar og på midtbanen. Hun hadde en god naerteknik­k og gode avslutning­er. Hun er atletisk og godt trent, og hun er en spiller som ønsker å trene mye og tåler mye trening. Dette har hun vist ved å vaere en del av Stabaekaka­demiet og NTG. Vi håper og tror vi kan dra stor nytte av hennes egenskaper både på og utenfor banen, samt utvikle det videre, sier hovedtrene­r Leif Tsolis til Amazons nettside.

Datter av LSK-legende Petrine Strand laget seks mål på 18 kamper for Stabaek-rekruttene i 2. divisjon i fjor.

En av scoringene kom mot Randesund/Amazon 2.

Strand spilte begge kampene mot Arendal Fotball som er blant de nye rivalene til Amazon etter nedrykket til 2. divisjon.

Hun er datter av LSK-legenden Pål Strand som fikk to alandskamp­er i sin karriere.

 ?? FOTO: ANDREAS KRISTOFFER BERGE / AMAZON GRIMSTAD FK ?? MYE Å SLEKTE PÅ: Petrine Strand (19) er datter av den tidligere LSK-profilen Pål Strand.
FOTO: ANDREAS KRISTOFFER BERGE / AMAZON GRIMSTAD FK MYE Å SLEKTE PÅ: Petrine Strand (19) er datter av den tidligere LSK-profilen Pål Strand.
 ?? FOTO: ANDREAS KRISTOFFER BERGE / AMAZON GRIMSTAD FK ?? – TAKTISK KLOK: Ida Livgård Jensen kan brukes som midtstoppe­r og defensiv midtbanesp­iller.
FOTO: ANDREAS KRISTOFFER BERGE / AMAZON GRIMSTAD FK – TAKTISK KLOK: Ida Livgård Jensen kan brukes som midtstoppe­r og defensiv midtbanesp­iller.
 ?? FOTO: ANDREAS KRISTOFFER BERGE / AMAZON GRIMSTAD FK ?? KEEPERTALE­NT: Kristine Strømnes (17) skal sammen med Maria Haugen Bueie utgjøre målvaktsdu­oen i Amazon kommende sesong.
FOTO: ANDREAS KRISTOFFER BERGE / AMAZON GRIMSTAD FK KEEPERTALE­NT: Kristine Strømnes (17) skal sammen med Maria Haugen Bueie utgjøre målvaktsdu­oen i Amazon kommende sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway