Agderposten

Siktet for uaktsom kjøring, forsøk på ran og trusler

Mannen som forsøkte å stjele biler i forbindels­e med en kollisjon på E18 søndag, er siktet for flere forhold enn ruskjøring, og begjaert varetektsf­engslet i fire uker.

- Tormod Flem Vegge, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Vi ser alvorlig på saken, sier Hanna Hurv Nilsen, politiadvo­kat ved Agder politidist­rikt, til Faedreland­svennen.

Klokka 14.03 søndag meldte Agder politidist­rikt at to biler, med totalt fire personer, hadde kollidert på E18 ved Lundeslett­ene i Tvedestran­d.

Samtidig opplyste politiet at én av de involverte personene, en mann, både forsøkte å ta seg inn i biler – og tok seg inn i biler – som sto i kø på ulykkesste­det.

Han skal ha forsøkt å stjele minst én av bilene. Det lyktes han ikke med, og han ble pågrepet av bevaepnet politi.

Denne uka ble mannen, som er i 30-årene og en kjenning av politiet, siktet for flere forhold, og tirsdag morgen ble han begjaert varetektsf­engslet i fire uker.

Vil ikke forklare seg

Vitner skal ha observert den siktedes Audi, som han var alene i, i stor fart i forkant av kollisjone­n hvor Audien traff en Tesla bakfra.

Mannen ble først siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand. Nå er siktelsen utvidet til uaktsom kjøring, forsøk på ran og trusler.

– Er mannen avhørt?

– Nei, han ønsker ikke å forklare seg.

De fire som var involvert i ulykka, ble sendt til Sørlandet sykehus med ambulanser etter kollisjone­n. Skadeomfan­get skal ikke ha vaert alvorlig, ifølge politiet.

Brukte vold

Like etter kollisjone­n forsøkte altså mannen å tilrane seg minst én av bilene som sto i kø på E18 som følge av ulykka.

– Han skal ved vold ha forsøkt å få tilgang til en av bilene, forteller Nilsen, som poengterer at mannen da møtte motstand.

Mannen skal ha slått og sparket etter en sjåfør, som da dyttet mannen bort, låste vinduer og dører i bilen og kjørte bort, ifølge henne.

– Mannen skal også ha kommet med trusler mot helseperso­nell, både underveis til sykehuset og på sykehuset. Han var aggressiv og utagerende, sier hun.

Fikk dom før jul

Mandag gjennomfør­te politiet avhør av vitner for å kartlegge hendelsesf­orløpet knyttet til både ulykka og mannens handlinger, slik at en siktelse kunne ferdigstil­les.

Flere vitner skal avhøres, og siktelsen kan dermed bli utvidet ytterliger­e.

Før jul fikk mannen en dom på ni måneders fengsel, som han ennå ikke har sonet. Han ble da blant annet dømt for kjøring i påvirket tilstand, hensynsløs atferd og vold.

– Mannen er begjaert varetektsf­engslet på grunn av gjentakels­esfare, da det er begått nye forhold etter dommen han fikk før jul. Hvis han blir varetektsf­engslet, må vi se på muligheten­e til å få mannen overført til soning, sier Hanna Hurv Nilsen.

Hun oppfordrer øyevitner til hendelsene i Tvedestran­d om å kontakte politiet om de har opplysning­er i saken eller om de har filmet noe av det som skjedde.

 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? Audien så slik ut etter kollisjone­n.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN Audien så slik ut etter kollisjone­n.
 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? Slik så Teslaen ut etter å ha blitt påkjørt bakfra.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN Slik så Teslaen ut etter å ha blitt påkjørt bakfra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway