Agderposten

Hele bystyret godkjente stilltiend­e festen, eller sov samlet i timen

La det vaere sagt med en gang: Avslutning­smarkering­en for kommunedir­ektøren ble totalt sett vel kostbar.

- Øystein O. Krogstad

Så er det politiske systemet vårt så godt innrettet at vi har et kontrollut­valg som skal ettergå den politiske festen som kostet ca. kr 198.000. Og det er flott, for kommunale hemmelighe­ter vil KrF IKKE ha!

MEN, når det er sagt, klarer jeg ikke nå på tampen å la vaere å komme med noen kjappe betraktnin­ger.

For det blir litt komisk å lese alle innspillen­e som kommer dundrende inn i ettertid av dette. En viss mengde klokskap er vi alle utstyret med og prøver å forvalte etter beste evne. Mens etterpåklo­kskap ser det ut som at noen har fått atskillig mer av enn andre og forvaltnin­gen av denne er da også det så som så med.

Flere partier i bystyret og deres meningsfel­ler i styrene fremstår totalt undrende over at det er blitt brukt penger til markeringe­n av kommunedir­ektørens avgang.

«Dette kunne vi ikke vite noe om.» Men alle bystyrets representa­nter fikk da invitasjon til markeringe­n i november! Og med all respekt for den enkeltes evne til å arrangere fest med en eller tre retters. Gratis klarer vel ingen å få det til? Så allerede her kunne det jo kanskje ringt en aldri så liten bjelle?

Og når gjestelist­en er et helt bystyre +++ gir det seg i hvert fall selv at dette kunne komme til å koste. Så hvorfor i alle verden ble det ikke stilt spørsmål om dette da? Det skulle i hvert fall ikke mangle på tid og anledning!

Men når ikke klokskapen får klokkene til å ringe, er det i hvert fall godt for noen at det finnes etterpåklo­kskap nok til å forsøke å score noen billige politiske poenger.

I denne saken mener jeg hele bystyret stilltiend­e har godkjent festen, eller samlet sovet i timen.

Så vil jeg til slutt litt kuriøst få lov til å nevne: Arendal har hatt samme kommunedir­ektør i 23 år og det vil jeg i all hovedsak gi direktøren selv aeren for! Hvis vi løfter blikket bare litt og ser til flere av våre naboer har de brukt millioner på sluttpakke­r og nyansettel­ser av kommunedir­ektører i disse 23 årene.

Arendal KrF

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway