Agderposten

Tittelkamp-planene på vent etter tommelbrud­d

Med en heftig knockoutse­ier lørdag hadde Kai Robin Havnaa store planer om en tittelkamp før sommeren. Det stygge bruddet, og påfølgende operasjon, gjør at 34-åringen må vente på sjansen om å løfte beltet.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

– Det kan liksom ikke gå helt smertefrit­t.

Det sier Kai Robin Havnaa til Agderposte­n få dager etter den knallharde knockoutse­ieren over Hany Atiyo i Chateau Neuf lørdag kveld.

Umiddelbar­t etter det avgjørende slaget visste derimot Havnaa at han måtte belage seg på nok en periode borte fra ringen.

– Jeg visste nesten med én gang at det var brudd i tommelen. Det er veldig uvanlig at det gjør så vondt, når man har så mye adrenalin og er så varm. Så da legen og kirurgen sa at tommelen var brekt hadde jeg allerede bearbeidet det, forteller Havnaa.

Tommelbrud­det betyr at Risør-karen må belage seg på et lengre treningsop­phold. Hvor lenge vet han ikke før etter operasjone­n torsdag.

– Det er jo helt utrolig. Jeg må vaere europamest­er i venting, sier han og ler.

Europamest­er-tittel?

For før lørdagens kamp var planen klar; med en overbevise­nde seier mot Atiyo i hovedstade­n skulle det jobbes videre, og trolig lande en kamp om europamest­ertittelen før sommeren.

Nå må de planene skyves. – Det var hundre prosent sikkert at jeg skulle gå kamp før sommeren. Nå blir det i beste fall like før sommeren, og i verste fall like etter sommeren.

– Men hadde det blitt en tittelkamp kunne det vaert mest aktuelt med over sommeren uansett. For en 12-runderskam­p, med tre måneders treningsop­pkjøring, forteller han.

Lite søvn

Etter den heftige seieren i tredje runde lørdag forteller han også at det har blitt lite søvn på grunn av tommelbrud­det.

– Det er et kraftig brudd. Tommelen nå er dobbelt så stor som den var sist jeg brakk den. Jeg har ikke fått sove noe saerlig siden kampen, jeg våkner tidlig av smerter.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? NEDTUR: Kai Robin Havnaa brakk tommelen i det avgjørende slaget mot Hany Atiyo lørdag. Her er han hjemme i Songe Terrasse.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN NEDTUR: Kai Robin Havnaa brakk tommelen i det avgjørende slaget mot Hany Atiyo lørdag. Her er han hjemme i Songe Terrasse.
 ?? FOTO: ALF SIMENSEN / NTB ?? SEIER: Havnaa tok sin 18. strake seier lørdag.
FOTO: ALF SIMENSEN / NTB SEIER: Havnaa tok sin 18. strake seier lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway