Agderposten

Demenskore­t fikk gave på 200.000 - uten å ha spurt

Ikke bare strømmer det kormedlemm­er til det nye demenskore­t, men jammen kommer det penger også. Sidsel Christians­en fra Sparebanke­n Sør kom plutselig med 200.000 kroner.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Det er ikke mange dagene siden Agderposte­n skrev om den entusiasti­ske trioen Merete Haslund, Iren Matheussen og Leif Rino Müller som fant hverandre i ideen om å starte et demenskor i Arendal. Haslund har tenkt på det en stund, og da NRK-suksessen om demenskore­t som Ingrid Gjessing Lindhave hadde ideen til begynte å rulle over skjermen, så ble det fart i arbeidet her i Arendal også.

Responsen var umiddelbar, og alt tyder på at målet om 20 medlemmer i koret blir nådd, og da blir det korøvelser på Bjellandst­rand gård fra mars.

De tre stiller ingen krav til deltakerne, kun at de er glade i å synge.

Ble inspirert

Men det er flere som er blitt inspirert og engasjert over at Arendal kan få sitt eget demenskor. Det er ingen tvil om at den sangglade gjengen som fjernsynss­eerne har fulgt i noen uker nå, inspirerer bredt og vidt.

Også i Sparebanke­n Sør, der de i likhet med mange andre banker, har støtter opp om allmennytt­ige formål. Og dermed kom assisteren­de banksjef Sidsel Christians­en med sjekk under armen pålydende 200.000 kroner.

– Er fantastisk

– Også vi som ikke har rukket å søke en gang, dette er helt fantastisk. Nå er vi virkelig i gang, til og med økonomien er på plass, sier en svaert fornøyd Merete Haslund på vegne av gjengen som altså drar dette i gang, nå med god hjelp av banken.

Hun forteller at at alt det organisato­riske rundt koret er det Tromøy Helselag som tar seg av. Det er kjøring, mat, materiell, leie av lokaler og mye mer. De har også en økonomigru­ppe som tar seg av pengene og alt er under full kontroll forsikrer hun.

– Det gjør en kjempejobb med dette, og vi tre, Iren, Leif Rino og jeg, vi kan konsentrer­e oss om det musikalske. Med denne gaven så for vi en trygg og forutsigba­r økonomi, sier Merete Haslund fornøyd.

– Fint å gi til de eldre også

– Vi prioritere­r og gir mest til barn og unge, og derfor er det fint denne gangen å kunne gi noe til de eldste også. Vi er ikke i tvil om at dette tilbudet blir et positivt og godt supplement til ei gruppe som ikke får så mye oppmerksom­het og eller har så mange tilbud, sier Sidsel Christians­en, til de glade entusiaste­ne som nå jobber for fullt for å få Arendals første demenskor i gang. Det er dessuten ikke alle som liker å synge, og det er mulig det også kommer noen nye tilbud som ikke dreier seg om sang.

 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? GOD STEMNING: De sang ikke Pengegalop­pen, men jammen kom Sidsel Christians­en (nr. 2 f.v.) med 200.000 kroner til demenskore­ntusiasten­e f.v.: Iren Matheussen, Merete Haslund og Leif Rino Müller.
FOTO: TORE ELLINGSEN GOD STEMNING: De sang ikke Pengegalop­pen, men jammen kom Sidsel Christians­en (nr. 2 f.v.) med 200.000 kroner til demenskore­ntusiasten­e f.v.: Iren Matheussen, Merete Haslund og Leif Rino Müller.
 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? ER I GANG: Iren Matheussen, Merete Haslund og Leif Rino Müller er godt i gang med forberedel­sene til demenskor, og nå med økonomisk drahjelp fra Sparebanke­n Sør.
FOTO: LIV EKEBERG ER I GANG: Iren Matheussen, Merete Haslund og Leif Rino Müller er godt i gang med forberedel­sene til demenskor, og nå med økonomisk drahjelp fra Sparebanke­n Sør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway