Agderposten

Når vil kommuneleg­en stenge kirkene i Arendal? Hva sier biskopen?

Hvorfor i all verden skal da kirkene vaere iskalde? Har vi ikke råd til å varme opp Gud?

- Helge Christophe­rsen

Grunnloven pålegger staten å støtte kirken, og Kongen må alltid vedkjenne seg den kristne tro, men kirken er iskald på grunn av strømspari­ng.

Grunnloven § 4: «Kongen må alltid vedkjenne seg den evangelisk-lutherske religion.»

Grunnloven § 16: «Den norske kirke, en evangelisk-luthersk kirke, står ved lag som den norske folkekirke, og støttes som det av staten.»

Grunnloven § 2: «Verdigrunn­laget» for Norge er «vår kristne» arv.

Hvorfor i all verden skal da kirkene vaere iskalde? Har vi ikke råd til å varme opp Gud?

Vikingene varmet opp Gud med bål på Hove og landet rundt.

Men vi kan ikke som verdens rikeste og billigste land på strømprodu­ksjon, varme opp

Gud og den kjaere menighet i norske kirker?

Filadelfia og de vidunderli­ge frikirker prioritere­r annerledes, og det samme Arendal kulturhus og rådhus. Der holdes hviledagen hellig med respektful­l varme for Gud.

Trefoldigh­etskirken og andre lutherske kirker plager livet av verdigrunn­lag i Norge, ved å gjøre kirken til en kald kjeller. Klagene på det har vaert enstemmige og ustoppelig­e i mange, mange måneder.

Det er grunn til å reise spørsmål: Hvilket klokkeslet­t truer kommuneleg­en med stengning av kirken? Det er nemlig vitenskape­lig bevist at kalde kirker er helseskade­lig.

Senest før jul kom enorme vitenskape­lige internasjo­nale undersøkel­ser, som skremte vettet av Folkehelse­institutte­t. «Dette visst vi ikke,» sa de. Bare litt temperatur­senkning fjerner deler av immunforsv­aret og fører til farlige infeksjone­r og betennelse­r.

Nå vet de, og kommuneleg­ene må redde de eldre som blir syke i kirkene. Ved å pålegge full varme i kirkene.

Hvordan kan man bruke millioner på Glassheis, isbane foran rådhuset, overdådig fest for kommunedir­ektøren, og ikke prioritere kommunens plikt til å varme opp kirkene?

Hva sier biskopen i Agder? Har han nå Olav den Helliges vrede, for at Gud ikke får den varme han fortjener i Arendal og Agder?

Kirkegjeng­er, Arendal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway