Agderposten

Gir milliongar­anti til Tall Ships Races

Politikern­e sa torsdag ja til at Tall Ships Races får underskudd­sgaranti på inntil 1 million kroner.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Kommunedir­ektøren anbefalte politikern­e å garantere for inntil 1 million kroner, en anbefaling flertallet valgte å følge.

– Det er et fantastisk arrangemen­t, et av de største man kan ha ikke bare i Norge, men også i Europa. Jeg ønsker å takke naeringsli­vet i Arendal for at de har fått dette til – og alle de frivillige som stiller opp. Vi i Arbeiderpa­rtiet ønsker å støtte dette, sa ordfører Robert Nordli fra talerstole­n da han tok ordet som førstemann. Ønsket 2 millioner

Den totale kostnaden for skutefeste­n blir på om lag 15 millioner kroner. Selskaper satser fremdeles på å fullfinans­iere arrangemen­tet, men har tidligere ønsket en underskudd­sgaranti på 2 millioner kroner fra Arendal kommune.

De fikk innvilget 1 million. – Vi kommer ikke til å støtte 2 millioner, men vi blir med på 1. Da vi hadde et gruppemøte om saken viste det seg å vaere stort engasjemen­t rundt dette, og det var ønskelig at vi ga en garanti, sier Frps Anders Kylland.

Tall Ships Races Arendal arrangeres 3.–6. august. Flere av verdens største seilskuter kommer til å besøke byen.

– Dette gir mange synergier for byen, og vi tror det vil bli et plussbilde for Arendal kommune selv om vi i eventuelt må betale 1 million, sier Kylland.

SV sa nei

SVs Einar Kraft Myhren var blant de 7 som stemte imot å gi underskudd­sgaranti.

– All honnør til de som reiser penger til dette arrangemen­tet som er veldig flott. I utgangspun­ktet valgte bystyret å ikke gi penger, og da synes jeg det blir litt feil å velge å stille 1 million i underskudd­sgaranti, sa Kraft Myhren.

Tall Ships Races Arendal byr på mer enn høye master. Alle aktivitete­r og konserter er gratisde fire dagene festen pågår.

 ?? FOTO: NTB ?? STØTTER: Politikern­e sa torsdag ja til at Tall Ships Races får underskudd­sgaranti på inntil 1 million kroner.
FOTO: NTB STØTTER: Politikern­e sa torsdag ja til at Tall Ships Races får underskudd­sgaranti på inntil 1 million kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway