Agderposten

Ordføreren beklaget pengebruk til fest

Ordfører Robert Nordli (Ap) beklaget overfor bystyret, men hevdet han handlet i god tro og med beste intensjon da han godkjente utgiftene til tidligere kommunedir­ektør Harald Danielsens avslutning­sfest. Nå kommer det trolig regelverk for pengebruk.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Jeg beklager at vi ikke forankret dette hos de folkevalgt­e, men jeg så det som helt naturlig at vi som arbeidsgiv­er markerte en slik avgang vi hadde. Det var en refleks i meg. Jeg trodde vi var omforent, men det skulle selvfølgel­ig vaert forankret, sa Nordli da saken kom opp i bystyret torsdag.

Kommunens kostnad for avskjedsma­rkeringen var 193.000 kroner. Utgiftene var det ordfører og varaordfør­er som godkjente.

Reglene fantes ikke

Nylig konkludert­e kontrollut­valget med at det ikke skjedde noe ulovlig da kommunen brukte 300.000 kroner på å markere at Danielsen trådte inn i pensjonist­enes rekker.

Reglene fantes nemlig ikke. Ifølge revisjonen har det ikke skjedd noe ulovlig, men gjort av sedvane, konkludert­e kontrollut­valgets leder Kristoffer Lyngvi (H).

– Med saken i hånd har ikke ordfører myndighet fra bystyret. Det mangler og må på plass, sa han.

Torsdag var politikern­e enige om at et regelverk må og skal på plass. Saken vil ifølge nåvaerende kommunedir­ektør Inger Hegna komme opp tidligst i august.

– Jeg støtter at det kommer en sak rundt dette. Jeg har savnet en forankring i formannska­pet. Her har ordføreren disponert nesten like mye penger som formannska­pet har til rådighet. Vi i Høyre ser positivt på et regelverk sånn at vi slipper å havne i en lignende situasjon igjen, sier Høyres ordførerka­ndidat Linda Dagestad Øygarden.

Humor, kunst og konsert

Kunstverk, konsert, humorinnsl­ag og en gjest som ble fløyet inn fra utlandet var blant ingrediens­ene da bystyret takket av kommunedir­ektør Harald Danielsen 15. desember i fjor.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor dette måtte koste så mye. Slik jeg husker var de fleste av oss slitne, kom og drakk litt brus og gikk hjem igjen. Her ble det flydd inn gjester fra utlandet. Det har ikke skjedd før. Jeg er helt enig i at det bør komme et regelverk. Vi bør kanskje ikke frata ordføreren alt, men det kan for eksempel settes en grense, sier Frps Anders Kylland.

 ?? ??
 ?? ?? BEKLAGET: Robert Nordli (Ap). Foto: Jon Andreassen
BEKLAGET: Robert Nordli (Ap). Foto: Jon Andreassen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway