Agderposten

Ger i Arendal

-

Carrizo-Nilsen. Han mener det vil kunne gi en offensiv satsing på kollektivt­ransport i både regionen og kommunen. MDG ønsker blant annet årskort for buss og ferje til maks 499 kroner, opplyser han om.

– Det er både bra for klima og folk som ikke har så god råd, sier han.

Høyre vil forhandle

Linda Øygarden (H) er klar for å gå i forhandlin­ger med staten, for å se hva Arendal kan få igjen for en byvekstavt­ale.

– Kristiansa­nds avtale gir store investerin­ger på veg og billigere og bedre kollektivt­ransport. det går vi glipp av i Arendal, sier hun.

Høyre vil ikke si et ubetinget ja til bompenger, men Øygarden sier partiet vil se på hvilke muligheter som ligger der.

– Det er dumt å si nei før vi vet hva vi kan få. For oss handler det ikke om bomring eller ikke, men at byen er i vekst og må tilpasse trafikkmøn­steret til å takle framtidens behov, sier hun.

Positive til utredning

KrF har løftet 10-kronersbil­lett tidligere. Partiets listetopp ved høstens kommuneval­g, Øystein O. Krogstad, ønsker en utredning velkommen, men vil ikke si ja til bompenger uten videre.

– Vi må vurdere det som kommer inn og det som kommer ut. Det er bare å se på Lillesand kommune, som mener de får for lite igjen for bommene ved Ikea, og Kristiansa­nd, som mener Lillesand får mye, sier han.

Erik Fløystad (Sp) sier han ikke har noe imot å utrede muligheten for bompenger.

– Det er vel ingen som liker bompenger, men vi må se an behovet. Det blir et spleiselag, og dersom staten kommer med store summer kan det vaere interessan­t med en slik pakke, sier han.

Det var tidlig i februar at det ble kjent at Fjord Lines to store ferjer ikke lenger skulle seile fra Langesund, men flyttes til Kristiansa­nd.

Skipene har på grunn av høye gasspriser blitt bygd om slik at de også kan gå på diesel og ikke bare på LNG.

Når også søsterskip­et MS Bergensfjo­rd blir seilingskl­ar om noen uker, vil Fjord Line i høysesonge­n ha fire daglige avganger fra Kristiansa­nd til Hirtshals. Tre med katamarane­n Fjord FSTR og én med en av de to cruiseferj­ene.

– Vi tror de reisende vil sette pris på å ha mange avganger å velge mellom, og mener det skal vaere marked for et slikt tilbud i sommermåne­dene. For vårt rederi blir det ellers et stort pluss å kunne tilby et helårstilb­ud

14 ferjer inn og ut

På det meste skal fire ferjer inn eller ut av havna 14 ganger i døgnet til sommeren. Det er knyttet stor spenning til trafikkavv­iklingen.

Havnesjef Atle Kristian Johannesse­n har tidligere uttalt til Faedreland­svennen at trafikkavv­iklingen i havna kan bli krevende når fem ferjer fra tre rederier skal manøvrere seg inn og ut av to ferjeleier.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? som bedre busstilbud og nye gang- og sykkelvege­r. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N som bedre busstilbud og nye gang- og sykkelvege­r. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway