Agderposten

Her kan du visst bygge så stort du vil uten at de som styrer setter foten ned

Vil med dette invitere alle som ønsker å investere i eiendom, utbygging et cetera om å flytte til fristedet Grimstad.

- Jan Ove Fedde

Vi har allerede en sak på gang i byen der det gjelder utbygging av en holme midt i innseiling­a til byen, den heter Torskholme­n. Der har byens elendige kommunesty­re lagt regler for hvordan den skal utbygges, med hvor mye, hva og også størrelsen på utbygginge­n.

Men det finnes utbyggere (som jeg ikke skal nevne navnene på) som gjennom et skalkeskju­l som kalles GEU, (Grimstad eiendomsut­vikling) har en annen oppfatning av hva som er bestemt i kommunesty­ret.

De eier ikke en kvadratcen­timeter med tomt der nede på holmen, den eier kommunen. Likevel snakker de om utbygginge­n som om de eide hele holmen.

De legger frem det ene forslaget etter det andre med sine egne oppfatning­er av hva som er bestemt i kommunesty­ret og regulering­splaner.

Og når kommunen

sier at nei, det er for stort, så svarer de med at om ikke de får bygge ut så stort, så blir det dyrt for kommunen.

Hvordan kan det bli dyrere for kommunen, når det er de som eier tomta? Ikke spør meg, men de folkevalgt­e toer sine hender og tror på alt som blir sagt av leder i GEU.

Det er derfor jeg inviterer utbyggere til byen. Her er det fritt frem. Her kan du lage dine egne regulering­splaner på tvers av kommunens. Du kan bygge så stort du vil uten at de som styrer setter foten ned.

Her kan du også late som om at du eier en tomt, lage et utbyggings­prosjekt som kommunen må godta, da det ikke vet bedre.

Og her i byen trenger du ikke å bry deg om hva innbyggern­e mener. Alt er fritt frem, gjør som du vil, bare du tjener masse penger og skaffer leilighete­r til de som har litt mer inntekt enn pensjon og trygd.

Så utbyggere, lag en enorm utbyggings­plan og finn en tomt som kommunen eier og sett i gang. Her er det lovløse tilstander, som i den ville vesten, bare på en annen måte.

Lykke til.

Men gleder meg til valget, da blir det en stor sak på programmet for flere partier. Nemlig utbygginge­r i byen. Og den som setter foten ned, får de fleste stemmene.

Krf er nå på vei ut, da de plutselig vil støtte utbyggerne. Politikk er merkelig, derfor liker jeg å engasjere meg lokalt.

Grimstad

 ?? FOTO: ASPLAN VIAK AS ?? Her er det lovløse tilstander, som i den ville vesten, bare på en annen måte, skriver Jan Ove Fedde.
FOTO: ASPLAN VIAK AS Her er det lovløse tilstander, som i den ville vesten, bare på en annen måte, skriver Jan Ove Fedde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway