Agderposten

Høyre støtter meningsful­le arenaer for barn og unge

Det er viktig at alle barn og unge har muligheten til å velge fritidsakt­iviteter som de liker å holde på med, på fritiden.

- Linda Øygarden

Etter pandemien er det saerlig viktig å få i gang de unge igjen.

Kulturskol­en som ligger i Kulturkamm­eret, også kalt huset med det store hjertet i Arendal, har nye fine og gode lokaler.

De har gitt

et viktig tilbud til mange barn og unge og har nå et bredt utvalg av aktivitete­r. Dette er en mestringsa­rena, med lav inngangste­rskel, hvor barna får undervisni­ngstilbud innen visuell kunst, musikk, korps, korall og drama til naermere 600 elever.

De er samlokalis­ert med alt som skjer av ungdomsakt­iviteter på Kulturkamm­eret.

For Arendal Høyre er det viktig å verdsette slike meningsful­le arenaer for barn og unge i kommunen. Mange trives i idretten, og vi har et stort mangfold av idrettstil­bud i kommunen gjennom ulike lag og foreninger. Samtidig er ikke alle interesser­t i idrett. Noen vil heller engasjere seg i mekkegrupp­a, eller delta i aktivitete­r i menighetsa­rbeid, i kor, speideren, 4H eller på ungdomsklu­bbene. For andre er det korpset, pianotimen­e eller dramagrupp­a gjennom kulturskol­en som gir glede, følelse av tilhørighe­t og mestring.

Kulturskol­en har mange dyktige medarbeide­re og et variert tilbud, og har de siste årene bodd seg inn i nye lokaler. For at kulturskol­en skal kunne utvikle seg videre, og kanskje favne enda flere barn og unge, trenger de politikere som har fokus på hvordan vi i enda større grad kan fylle huset med innhold, til glede for enda flere.

Høyre går til valg på å støtte opp om kulturskol­ens virksomhet fremover, og bidra til at vi fortsetter å fylle huset med spennende og gøy innhold, flere plasser og at kulturskol­en blir en samfunnsak­tør som enda flere kan dra nytte av i vårt lokalsamfu­nn.

Kultur og frivillig deltakelse beriker menneskers liv og gir livskvalit­et. Kunst og kultur forankrer oss i vår felles historie, utfordrer oss og åpner opp for det ukjente. Vi ønsker at enda flere skal få ta del i dette.

Takk til dyktige ansatte som gjør det mulig!

Ordførerka­ndidat Arendal Høyre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway