Agderposten

Kommer til hjembyen med «Tatt av filmen» igjen

Sist ble det mye hyllest og ekstrafore­stillinger. Nå kommer skuespille­r Eirik Langås Jørgensen tilbake til Arendal med sommershow­et han har drømt om siden 2012.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

«For et tempo! Skal du på sommershow i Arendal, husk å puste!»

Det skrev Agderposte­ns anmelder etter premieren på «Tatt av filmen» i 2021.

Teksten er skrevet av Knut Naerum. Arendalitt Eirik Langås Jørgensen så forestilli­ngen Tatt av filmen i Grimstad i 2012 og forelsket seg.

Dette ville han også vaere en del av. Forstillin­gen ble så fornyet noe før den ble spilt i Arendal og Oslo av han, skuespille­rkompis Petter Westlund og musiker Mads Henriksen, begge fra Skien.

– Siden 2021 har vi fått flere spørsmål om vi ikke kommer tilbake til Arendal med showet, så vi tenkte at det skal vi. Vi er blitt så glade i Arendal, og det er som alltid stas å spille på hjemmebane her i byen. Vi er klare for å gi publikum en ordentlig fest med dette sommershow­et av Knut Naerum. Vi skal også spille på Parkbiogra­fen i Skien, som er en gammel kino egentlig, så det passer jo også veldig bra i forhold til tematikken i forestilli­ngen. Så det blir gøy å få spilt litt på hjemmebane­n til de andre to, sier Eirik Langås Jørgensen.

Showene i Skien er snart utsolgt, mens det fortsatt er billetter igjen til tre juli-forestilli­nger på Streetfood Arendal.

Store planer for Arendal

– For min del blir det ikke bedre enn å reise tilbake til Arendal om sommeren og feriere og spille litt show samtidig. Det finnes ikke noe bedre liv enn å nyte sommerdage­ne i Pollen med is, eller å ligge på stranden, og når kvelden kommer spille for det faktiske sommerpubl­ikummet. Det er den ultimate kombo, sier unge Jørgensen og røper litt mer:

– Vi har også ganske store planer for fremtiden her i byen når det kommer til kommende prosjekter. Mer rundt dette kan jeg ikke si nå. Men det gledes stort.

Ga sekser

For to år siden ga Agderposte­n showet en sekser på terningen og skrev også dette:

«Midt i showet som er fylt med jubel, fart og glede, forteller Eirik Langås Jørgensen en rørende og sterk historie om det å stå fram som homofil, eller skeiv, som han helst sier selv. Forestilli­ngen handler også om vennskap og om hvor vanskelig det kan vaere å gjøre de riktige tingene.»

Åpen om legningen sin Agderposte­n har fulgte denne unge mannen fra han som sjuåring sto hjemme på gutteromme­t på Nedenes og spilte skuespill.

Mange teater-år senere, kom han som 19-åring inn på Teaterhøgs­kolen i Oslo som en av ti elever blant 660 søkere. Sist han spilte «tatt av filmen» på hjemmebane, var han nyutdannet.

Nå har han spilt på store scener rundt om i landet. I vår og fram til litt uti juni fyller han en av hovedrolle­ne i «Villskudd» på Kilden i Kristiansa­nd. Da i rollen som tenåringen Magnus som er kristen, skeiv og fylt med skam.

Agderposte­n brakte nylig Faedreland­svennens intervju med Eirik Langås Jørgensen om den rollen og om hvordan han som ung, skeiv gutt selv har funnet sin vei.

Nå gleder han seg til å ta publikum med på en reise fra stumfilmen­s verden til dagens filmverden der vi kan velge kino, eller en privat skjerm.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? FILMREISE: De tar publikum med på en reise fra stumfilmen­s verden til i dag. Petter Westlund (t.v.) og Eirik Langås Jørgensen.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN FILMREISE: De tar publikum med på en reise fra stumfilmen­s verden til i dag. Petter Westlund (t.v.) og Eirik Langås Jørgensen.
 ?? FOTO: MAIA TELLEFSEN ASLAKSEN ?? TRIOL: F.v.: Mads Henriksen, Petter Westlund og Eirik Langås Jørgensen.
FOTO: MAIA TELLEFSEN ASLAKSEN TRIOL: F.v.: Mads Henriksen, Petter Westlund og Eirik Langås Jørgensen.
 ?? ?? TILBAKE TIL ARENDAL: Eirik Langås Jørgensen i en av rollene i sommershow­et «Tatt av filmen» som han og kolleger spilte i Arendal i 2021. I juli er de tilbake.
TILBAKE TIL ARENDAL: Eirik Langås Jørgensen i en av rollene i sommershow­et «Tatt av filmen» som han og kolleger spilte i Arendal i 2021. I juli er de tilbake.
 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ??
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway