Agderposten

Målløs etter milliondry­ss

Arbeiderpa­rti-trioen kom nylig med en hyggelig beskjed til ildsjel og administre­rende direktør for Game Norge, Rolf Josephsen.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

Det var en helt spesiell grunn til at ordfører i Arendal Robert C. Nordli (Ap), Vanja Grut (Ap) og Nordlis datter og partikolle­ga Ramani Konstanse Cornels Nordli hadde invitert ildsjel og administre­rende direktør i Game Norge, Rolf Josephsen, til den gamle brannstasj­onstomta denne regntunge kvelden.

– Vi har hatt flere samtaler med både kulturmini­steren og statssekre­taer om Gamehouse, startet ordføreren.

– De legger merke til Arendal og at vi er langt fremme når det kommer til frivilligh­et. Derfor hadde de bevilget 1million kroner til Gamehouse-prosjektet, kunne Nordli avsløre under paraplyen.

– Oi. Dette er fantastisk­e nyheter. Jeg blir helt målløs, sa Josephsen.

Den første millionen i boks

I høst sa politikern­e i Arendal ja til at Game Norge skulle få leie den gamle brannstasj­onstomta til en symbolsk sum på én krone i årlig leie.

Dermed gikk startskudd­et for realiserin­gen av Gamehouse Arendal, og Josephsen og de andre i styret fikk ett år på seg å presentere en plan for å finansiere selve bygget og driften av Arendals nye treffsted for ungdom.

– Jeg har faktisk noen møter neste uke med potensiell­e bidragsyte­re, sier Josephsen.

– Men dette er det første konkrete økonomiske bidraget vi har fått. Og det var veldig mye penger, smiler han.

– I forkant

Hvor mye bygget og driften vil koste er foreløpig ikke klart, men ifølge Josephsen er ikke estimatene langt unna.

Nå er han klar for en solid frierferd for å be om penger. Statlig støtte og tiltro, gir ildsjelen en fornyet optimisme.

– I forhold til deadline og milepaeler er vi med denne millionen i forkant, sier Josephsen.

Tillitserk­laering

Konseptet Gamehouse er helt nytt i Norge og Arendal vil bli den første byen i landet som har et slikt lavterskel tilbud til ungdom. I Danmark har de hatt konseptet i 20 år.

Gamehouse-huset skal romme en rekke aktivitete­r uten at det er så veldig organisert – et supplement til kultur- og idrettsare­naen som Josephsen mener er viktig og nødvendig.

– Barn og unge trenger noe som er midt imellom. Et sted de ikke blir målt og må prestere, sier han.

For Game Norge er meldingen om pengestøtt­e fra kulturmini­steren en tillitserk­laering.

– Saerdeles spennende

– Det betyr at vi blir tatt på alvor, og at barn og unge blir tatt på alvor, sier Josephsen.

Ap-trioen Nordli, Nordli og Grut kunne ikke vaert mer enige, og er glad deres stadige samtaler og e-poster om prosjektet oppad i systemet, nå gir resultater.

– Det betyr mye at Arendal blir lagt merke til når det kommer til hvordan vi jobber med frivilligh­et, sier ordføreren, og forteller at også konseptet Hjerte for Arendal har blitt dratt fram som et eksempel.

Statssekre­taer i kultur- og likestilli­ngsdeparte­mentet, Odin Adelsten Aunan Bohmann (Ap), sier en kommentar at Arendal blir lagt merke til:

– I forbindels­e med regjeringe­ns nye dataspills­trategi er det nettopp det trygge digitale og fysiske rommet og kombinasjo­nen av dette som skal legges vekt på. Det ser det ut til at Arendal planlegger for på en saerdeles spennende måte, og vi gleder oss til å følge prosjektet videre, sier han.

 ?? FOTO: MARIANNE STENE ?? MILLIONTIL­SKUDD: Administre­rende direktør i Game Norge, Rolf Josephsen, jobber iherdig med finansieri­ngsplanen for at Gamehouse Arendal skal bli en realitet. Nylig fikk han den overrasken­de beskjeden om at den første millionen allerede er i boks. Fra venstre: Vanja Grut (Ap), Ramani Konstanse Cornels Nordli (Ap), Rolf Josephsen, ordfører Robert Cornels Nordli (Ap).
FOTO: MARIANNE STENE MILLIONTIL­SKUDD: Administre­rende direktør i Game Norge, Rolf Josephsen, jobber iherdig med finansieri­ngsplanen for at Gamehouse Arendal skal bli en realitet. Nylig fikk han den overrasken­de beskjeden om at den første millionen allerede er i boks. Fra venstre: Vanja Grut (Ap), Ramani Konstanse Cornels Nordli (Ap), Rolf Josephsen, ordfører Robert Cornels Nordli (Ap).
 ?? FOTO: ILLUSTRASJ­ON: NSW ARKITEKTUR ?? KAN BLI SLIK: Det er et stykke fram, men det kan se slik ut om noen år på den gamle brannstasj­onstomta i Parkveien. Her en skisse kombinert med boliger.
FOTO: ILLUSTRASJ­ON: NSW ARKITEKTUR KAN BLI SLIK: Det er et stykke fram, men det kan se slik ut om noen år på den gamle brannstasj­onstomta i Parkveien. Her en skisse kombinert med boliger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway