Agderposten

– Håper stranda snart kan tas i bruk

Kommunen ble spurt, men ville ikke bidra til å betale for den. Nå håper utbygger at den nye bystranda i Grimstad snart er klar til bruk for allmennhet­en. Men først må han bli enig med kommunen.

- Marie N. Kalvehagen maka@agderposte­n.no

Det har vaert skrevet mye om utbygginge­n og bystranda i Bioddgaten i Grimstad. Prosessen mot nye boliger og en offentlig badestrand startet allerede i 2015–2016, men først nå begynner det bli klart.

Utbygger Scott-Bernhard Nilsen har allerede solgt leilighete­r for godt over 100 millioner kroner, men den lovende bystranda er imidlertid ennå ikke åpen.

– Dere må spørre kommunen hvorfor den ikke er åpen. Det er klart fra vår side, sier Nilsen til Agderposte­n.

Mangler skilt

Tommy Egge, fagleder for samferdsel i Grimstad kommune, sier de nylig var på ferdigbefa­ring ved bystranda der de registrert­e noen mindre mangler.

– Blant annet et par feil i forhold til regler for offentlig skiltplan, sier Egge.

Nilsen mener på sin side at det ikke er relevant i denne sammenheng.

– Stranda kunne allerede vaert åpen. Jeg antar at det snart blir en avklaring og at alt er klart innen en uke, sier Nilsen.

Økt byggehøyde = ny strand

Diskusjon fram og tilbake med Grimstad kommune er Nilsen vant med.

Blant annet da han i 2015 gjorde det klart for kommunen at det ikke var aktuelt å omgjøre de da falleferdi­ge husene mellom Bioddgaten 2-4 uten at han fikk øke byggehøyde­n med 1,4 meter.

Fikk Nilsen øke byggehøyde­n, ville han også vurdere bygging av en bystrand der hvor det tidligere lå en steinsatt fiskepir like ved boligene.

Fiskepiren i Østerbukt ble fylt igjen på 50-tallet, men Nilsen og co. ønsket altså å grave den opp og lage bystrand.

Politikern­e og kommunedir­ektøren likte ideen, så utbyggeren fikk revidert regulering­splanen og samtidig innvilget bade – og parkområde til allmenn bruk.

Tross noe mindre uenigheter, mener kommunalsj­ef for samfunnsog miljøsekto­ren Heidi Steen-Halvorsen, det opprustede kommunale område har blitt bra.

– Jeg har ikke vaert der selv, men gått fordi. Jeg synes det ser fint ut, sier Steen-Halvorsen.

Dette på tross av spekulasjo­nene som oppsto tidligere år da det ble antydet at fiskepiren, og spesielt bassenget, var betydelig mindre enn forespeile­t.

På dette svarte David Hermann, ansatt i Scott Nilsens selskap «Apoteket Eiendom AS», som følger:

– Det er for så vidt riktig observert at stranden er smalere enn bredden det vises til i målebrevet for fiskepiren, men det legges da ikke til grunn at deler av atkomst på begge sider må medregnes som del av arealet. Vi har forholdt oss til gjeldende regulering­splan/bestemmels­er i utforminge­n av tiltaket.

Kommunen er enig i utbyggerne­s oppsummeri­ng:

– Vår vurderinge­r at det er bygd i tråd med regulering­splan. Overgangen­e fra fastland til sjø kan vaere noe glidende. Man må komme ut og inn til sjøen på fornuftig vis, sier plansjef i kommunen, Hans Tveitereid til Agderposte­n.

Skal overta

Selv om forslaget om bystrand kom fra utbyggerne, ba de tidligere i år kommunen om å bidra økonomisk for å ruste opp stranda.

Argumentet til utbyggerne var at den offentlige stranden ville redusere prisen på boligene.

Selv om kommunedir­ektøren foreslo å støtte prosjektet

med to millioner kroner, sa til slutt politikern­e nei til spleiselag­et.

– Klart til sommeren

Ettersom bystranda med tilhørende parkområde bygges på offentlig grunn, har planen hele tiden vaert at kommunen skal overta når alt er ferdig bygget.

Tross noen mindre uenigheter om skilting, virker Nilsen rimelig sikkert på at den nye stranda snart vil åpnes for allmennhet­en.

Det gjør også kommunen: – Kan innbyggere og turister bruke stranda til sommeren?

– Jeg tror det er målet til entreprenø­ren. Så jeg ville gamblet på det, svarer Egge.

 ?? FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN ?? Heidi Steen-Halvorsen
FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN Heidi Steen-Halvorsen
 ?? ?? Scott Nilsen
Scott Nilsen
 ?? ?? SNART ÅPEN: Scott Nilsen tror bystranda vil åpnes snart, fortrinnsv­is innen en uke. Flere av boligene er overtatt, men bystranda er ennå ikke åpen for allmennhet­en.
SNART ÅPEN: Scott Nilsen tror bystranda vil åpnes snart, fortrinnsv­is innen en uke. Flere av boligene er overtatt, men bystranda er ennå ikke åpen for allmennhet­en.
 ?? FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN ??
FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN
 ?? FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN ?? FLERTALLET SOLGT: Ved siden av bystranda har utbyggerne byd totalt 22 leilighete­r. Flertallet skal allerede vaert solgt.
FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN FLERTALLET SOLGT: Ved siden av bystranda har utbyggerne byd totalt 22 leilighete­r. Flertallet skal allerede vaert solgt.
 ?? FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN ?? MINDRE VERDI: Utbyggerne mente bystranda ville redusere prisen på leilighete­n og søkte dermed kommunen om økonomisk støtte. Det ville ikke politikern­e gi dem.
FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN MINDRE VERDI: Utbyggerne mente bystranda ville redusere prisen på leilighete­n og søkte dermed kommunen om økonomisk støtte. Det ville ikke politikern­e gi dem.
 ?? FOTO: BYGGETEGNI­NGER 2016 ?? MINDRE: Slik så de første tegningene ut.
FOTO: BYGGETEGNI­NGER 2016 MINDRE: Slik så de første tegningene ut.
 ?? FOTO: ARKIV ?? FISKEPIR: Slik så «Fiskepiren» ut på 50-tallet.
FOTO: ARKIV FISKEPIR: Slik så «Fiskepiren» ut på 50-tallet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway