Agderposten

Bom stopp for byggefirma

Eivind Tunglands firma rakk å bygge 15 hytter på drøyt to år før det sa bom stopp. Nå er Gautefall Hyttebygg AS konkurs.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Markedet stoppet helt opp. Fra å ha det veldig travelt under korona så sa det plutselig bom stopp. Det gjelder ikke bare oss, men for hyttemarke­det generelt, sier Eydehavn-bosatte Tungland til Agderposte­n.

Torsdag gikk den daglige lederen den tunge veien til skifterett­en i Arendal og meldte oppbud for selskapet han og kompanjong­en JørnErik Hansen etablerte i 2020.

Solgte for 30 millioner

– Det er trist for kreditorer og kunder. At vi er konkurs er én ting, men personlig synes jeg det er verst at det går utover andre, sier Tungland.

I sitt første fulle driftsår omsatte Gautefall Hyttebygg AS for 29,2 millioner kroner. Resultatet før skatt var på pene 3,3 millioner kroner, og ting så lyst ut for det nye firmaet som hadde masse å gjøre.

– 2021-tallene gir nok et litt feil bilde. De var nok kanskje litt for bra, og regnskapet burde kanskje vaert ført annerledes. Mye av plussresul­tatet var borte allerede i januar året etter. Vi tok ikke noe utbytte, det var ren kontantstr­øm, sier Tungland.

Bortsett fra en deltidsans­att regnskapsf­ører mister ingen jobben som følger av konkursen. Selskapet har stort sett basert seg på innleid arbeidskra­ft.

– Det var ikke en snekker å oppdrive i 2019 da vi startet. Derfor ble det vår måte å jobbe på. Vi leide inn andre firmaer som løste våre oppdrag, forklarer Tungland.

Vil ikke oppgi gjeld

Han ønsker ikke å opplyse om gjelden i konkursboe­t, men henviser til kjennelsen fra Agder tingrett. Den er foreløpig ikke klar.

– Men vi hadde gjeld i selskapet, og skulle vi ha refinansie­rt hadde vi slitt med den ekstra bagasjen i lang tid fremover. Derfor så vi at dette ikke gikk lenger, sier han.

Tungland har tidligere fortalt Agderposte­n at konseptet var salg av hyttetomte­r i flere hyttefelt, bygging av hytter for salg, samt utleie av hytter.

– Vi skulle egentlig bare bygge to hytter, men pågangen er så stor at vi fant ut at vi like godt kunne starte opp eget firma, sa han den gang.

Nå er selskapet altså konkurs og har bygget sin siste hytte.

 ?? ?? IDYLL: Selskapet bygget hytter i naturskjøn­ne omgivelser rundt Gautefallh­eia.
IDYLL: Selskapet bygget hytter i naturskjøn­ne omgivelser rundt Gautefallh­eia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway