Agderposten

Flere millioner i underskudd

Grimstad-selskapet Fair Deal AS fikk et tøft 2022. Ifølge ledelsen skyldes underskudd­et en fokusendri­ng internt i selskapet som har kostet.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Tom Albrigtsen og Jan Erik Groos har vaert kompiser helt siden de var små. De siste 20 årene har barndomsve­nnene bygget opp Fair Deal AS i Grimstad som har vaert i voldsom vekst.

De to kameratene driver en rekke selskaper sammen, men i fjor gikk det imidlertid litt trådt økonomisk for de to kameratene.

Nesten 3 mill.

Underskudd­et endte på 2,73 millioner kroner etter en omsetning på 13,7 millioner kroner. Det var en inntektsne­dgang på drøyt 15 millioner kroner fra 2021, da selskapet solgte for 29,4 millioner kroner.

– Resultatet i Fair Deal er svakt som et resultat av fokusendri­ng internt på grunn av ekstrem økning av priser, tidenes høyeste fraktkostn­ader, kutt i leveranser på grunn av krig og sanksjoner mot Belarus, i tillegg til utsatte prosjekter og beslutning­er, forklarer Jan Erik Groos til Agderposte­n.

Det er omtrent første gang de to kompanjong­ene møter litt motbør i sitt 20 år lange Fair Deal-samarbeide­t.

Ble gasellebed­rift

Selskapet ble av Dagens Naeringsli­v kåret til Gasellebed­rift i både 2013 og 2020. Kravet for å bli det er blant annet at omsetninge­n er doblet over fire år.

– Vi lykkes nå godt innen eiendom og med tiltakene som ble gjort

Groos.

Hovedgeskj­eften til selskapet er å jobbe med ting som er knyttet til bygg og eiendom. Innenfor de områdene har de utviklet en rekke nisjer og konsepter, og Fair Deal har i dag en rekke bein å stå på med rundt ti underselsk­aper med ulike konsepter.

Garasjepor­ter, smartmøble­r og tribuneløs­ninger er noe av det de er store på. I sistnevnte kategori har selskapet den siste tiden kapret en rekke viktige kontrakter, blant annet med å utforme Olavshalle­n i Trondheim, Telenor Arena og en ny håndballar­ena på Nøtterøy. internt, forklarer

 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? TRÅDT 2022: De to eierne Tom Albrigtsen og Jan Erik Groos for noen år siden da de møtte Agderposte­n i lokalene i Grimstad.
FOTO: JON ANDREASSEN TRÅDT 2022: De to eierne Tom Albrigtsen og Jan Erik Groos for noen år siden da de møtte Agderposte­n i lokalene i Grimstad.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? EIENDOM: Jan Erik Groos driver også med eiendom.
FOTO: JON ANDREASSEN EIENDOM: Jan Erik Groos driver også med eiendom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway