Agderposten

Gavene renner inn: – Det er helt vilt

Gavene renner inn etter at tyveriet av en Playstatio­n fra barneavdel­ingen ble kjent.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Det tar helt av. Det ringte en mann fra Power Stoa på ettermidda­gen tirsdag som ville gi en ny Playstatio­n så snart de kommer på lager, vi har fått maling fra Fargerike i Grimstad til noen av rommene og Skalleberg som solgte seg ut av Lekekassen i fjor, åpner en konto hos lekekassen der sykehuset kan bestille leker for 10.000 kroner til innkjøpspr­is, det er helt vilt! Sier en rørt May Lisette Kongsli-Tveit til Agderposte­n onsdag.

Klokken 10.30 er det kommet inn 42.450 kroner fra 211 givere, i tillegg til firmagaven­e.

Betyr mye

Elon i Grimstad har gitt Bluetooth-høyttalere og Kongsli Tveit venter på svar fra en annen interiørfo­rretning om de vil gi maling til flere rom.

– Det betyr så mye for barna om det blir litt farge på veggene på rommene, sier Kongsli-Tveit.

Tirsdag skrev Agderposte­n at det i løpet av helgen forsvant en Playstatio­n 5 fra barneavdel­ingen ved sykehuset i Arendal.

Klump i halsen

Det var sønnen til KongsliTve­it som skulle bruke spillmaski­nen på barneavdel­ingen i helgen, sammen med førskolela­erer Håvard Gjerde, da de oppdaget at maskinen var borte.

– Jeg kunne ikke tro at noen ville vaere så frekke å gjøre noe slikt. Stjele fra barn, sier Gjerde.

Det frekke tyveriet er politianme­ldt, og avdelingsl­eder Elin Josephsen er rørt over hvordan folk bryr seg om barneavdel­ingen.

– Jeg får helt gåsehud av engasjemen­tet, det betyr så mye for oss, men også for barna som trenger å oppleve noe annet enn bare sykehuset når de er her, sier Josephsen.

Da hun onsdag fikk vite status på innsamling­en, tok følelsene nesten overhånd.

Skal ikke låse

– Det går så fort at jeg nesten ikke klarer prosessere det, jeg får en klump i halsen, sier en rørt avdelingsl­eder.

Det er første gang noe så stort er forsvunnet fra avdelingen. En og annen liten leke har nok havnet i lommer eller vesker når et barn har glemt seg. Men ingenting som kan sammenlign­es med en spillmaski­n på flere kilo, på størrelse med en skoeske.

– Det var med vantro jeg hørte om tyveriet. Vi er øverst på sykehuset, så langt fra inngangen du kommer, og så har noen stjålet fra barna, sier Josephsen.

Hun er allikevel klar på at tyveriet ikke vil føre til at alt låses ned og boltes fast.

– Vi skal fortsatt ha en åpen barneavdel­ing, hvor ting er lett tilgjengel­ig for barna, sier Josephsen.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? SJOKKERT: Avdelingsl­eder Elin Josephsen er overrasket over at noen klarer å få med seg en så stor ting som en Playstatio­n ut fra barneavdel­ingen. Her med May-Lisette Kongsli-Tveit.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N SJOKKERT: Avdelingsl­eder Elin Josephsen er overrasket over at noen klarer å få med seg en så stor ting som en Playstatio­n ut fra barneavdel­ingen. Her med May-Lisette Kongsli-Tveit.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? OPPDAGET TYVERIET: Sykehusets førskolela­erer, Håvard Gjerde med kabelen som spillmaski­nen var koblet til.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N OPPDAGET TYVERIET: Sykehusets førskolela­erer, Håvard Gjerde med kabelen som spillmaski­nen var koblet til.
 ?? JOHANNESSE­N FOTO: FRANK ?? BORTE: Det var en identisk maskin til den som forsvant.
JOHANNESSE­N FOTO: FRANK BORTE: Det var en identisk maskin til den som forsvant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway