Agderposten

Jerv-trener langer ut mot motstander

Jerv-trener Lars Bohinen har svaert lite til overs for Egersund, etter at de trakk seg fra en treningska­mp. – Ukollegial­t, uprofesjon­elt og respektløs­t, skriver han på X.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Jerv skulle etter planen møte Egersund på Levermyr 23. mars, som nest siste kamp før seriestart 6. april mot Vard Haugesund.

Den kampen er nå avlyst, ifølge Bohinen på grunn av at Egersund har fått en motstander de ser på som «mer spennende».

På mikroblogg­tjenesten X langer han ut mot klubben fra Rogaland.

– Hadde avtalt kamp mot @ eik_fotball to uker før seriestart. Så fikk de en mer spennende invitasjon og droppet oss, vel vitende om at det er umulig å skaffe ny motstander. Ukollegial­t, uprofesjon­elt og respektløs­t. Aldri vaert borti før. Notert! skriver Jerv-treneren.

Det er FK Haugesund som er Egersunds nye motstander.

– Dårlig stil

Til Agderposte­n utdyper Bohinen:

– Det er den viktigste treningska­mpen for oss to uker før seriestart hvor vi kan måle oss mot et godt 1. divisjonsl­ag. Det er litt som du blir invitert på en fest, og så blir du invitert på en annen av kulere venner og så går du på den. Det er dårlig stil. Jeg har aldri opplevd at en klubb tar et sånt valg.

– Det er sjanseløst for oss å få en treningska­mp som kan erstatte det. Alle 1. divisjon- og eliteserie­lag er ferdig planlagt. Det var jo vi og.

– Skjønner det er kjipt

Egersund-trener Kjell André Thu forteller at de ga beskjed til Jerv for 10 dager siden at de ønsket å møte FK Haugesund isteden.

– Vi skjønner at det er litt kjipt for Jerv, men de har god tid til å finne seg en annen motstander og vi så også at denne kampen ikke var generalprø­ven for dem. Vi tilbyr oss også å spille kampen en annen dato, sier Thu til Agderposte­n.

Det skjønner ikke Bohinen når de skulle fått til.

– Når skulle det vaert? Vi har ikke flere datoer, vi har kamper i alle helgene og det har ikke de og. Vi vil ikke møte et potensielt redusert Egersundla­g. Jeg ser ikke helt hvordan vi skal gjøre det. Skal vi da takke nei til en annen kamp vi har godtatt mot et 2. divisjonsl­ag. Det blir prinsipiel­t helt feil, sier han.

Thu sier følgende om Bohinens karakteris­tikker av Egersunds oppførsel som «ukollegial­t, uprofesjon­elt og respektløs­t.

– Vi har forståelse for at dette er litt kjedelig med det var voldsomt til karakteris­tikker fra Bohinen på grunn av en treningska­mp.

– Dette er ikke noe vi gidder å bruke noe tid eller krefter på, sier Thu.

Daglig leder i Jerv, Jon Ole Reinhardse­n, synes heller ikke noe om det Egersund gjør.

– Det stemmer at vi har fått en mail med at de har fått en gøyere motstander og derfor avlyser den. Det er sjelden man opplever sånt. Når man har gjort en avtale så er det som regel slik at man står ved den. Det er veldig respektløs­t synes jeg, sier han til Agderposte­n.

Han er usikker på hva de nå gjør med den ledige plassen i kampprogra­mmet.

– Jeg må prate med Lars for å høre hva vi gjør fremover, sier Reinhardse­n.

Også Bohinen er usikker på om de får til en ny kamp.

– Om vi kan få noe i det hele tatt så må vi nok ned i divisjonen­e, og det gir ikke mening. Alternativ­t er utlandet, men det gir oss store utgifter og bruke penger vi ikke har. Det setter oss i en skikkelig skvis, sier Lars Bohinen.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? SINT: Lars Bohinen er ikke fornøyd med Egersund. Bildet er tatt på en trening i november.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN SINT: Lars Bohinen er ikke fornøyd med Egersund. Bildet er tatt på en trening i november.
 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / NTB ?? EIK-TRENER: Kjell André Thu. Her fra da han var trener i Ørn-Horten i 2017.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / NTB EIK-TRENER: Kjell André Thu. Her fra da han var trener i Ørn-Horten i 2017.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? FRUSTRERT: Jervs daglige leder Jon Ole Reinhardse­n.
FOTO: OLA BJERKEVOLL FRUSTRERT: Jervs daglige leder Jon Ole Reinhardse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway