Agderposten

Vil starte internasjo­nal sk

Arendal Internatio­nal School (AIS) ønsker nå å drive privatskol­e i Grimstad. – Vi har litt ledig kapasitet og sender av gårde en søknad, sier rektor.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

Grimstad kommune har sagt de ønsker å ha hendene på rattet selv – og har ansatt en prosjektle­der for å starte internasjo­nal skole.

Den private skolen i Arendal har likevel slengt seg likevel på – uten å si fra først.

Søkte først, ringte så

– I høst leste vi i Grimstad Adressetid­ende at kommunen ønsket å etablere internasjo­nal skole. Vi har drevet offentlig og privat internasjo­nal skole i mange år, og tenkte at dette er et spennende prosjekt. Derfor sender vi nå en søknad til Utdannings­direktorat­et 1. februar.

Det sier rektor ved AIS, Bente Pedersen til Agderposte­n.

Etter at hun bestemte seg for å sende søknad, kontaktet hun mannen som er ansvarlig for skole i Grimstad kommune for å fortelle om planene.

– Jeg tror han ble litt overrasket, men vi skulle bli invitert på møte om ikke altfor lenge, sier Pedersen.

Rektor som prosjektle­der

Assisteren­de kommunalsj­ef i Grimstad, Arne Mowatt Haugland, sier han fikk telefon fra Pedersen tirsdag kveld.

– Ja, jeg ble orientert tirsdag kveld. De må bare søke – så er det opp til politikern­e i Grimstad om de vil godkjenne søknaden. Men i utgangspun­ktet har politikern­e ønsket å i så stor grad som mulig å ha kommunal styring på den nye skoletilbu­det. Derfor har vi også ansatt en prosjektle­der, sier han.

Prosjektle­deren er Mark Case som bor i Grimstad. Han er også rektor på en internasjo­nal skole i Kristiansa­nd i 70 prosent stilling.

Ifølge lokalavise­n bestemte kommunesty­ret i september å sette i gang en slik prosess blant annet med bakgrunn i en idé om at Grimstad kan bli en mer attraktiv kommune å bosette seg i.

Elever fra 40 land

Arendals internasjo­nale skole er en barne- og ungdomssko­le som kommunen tok initiativ til å bygge i 2006.

Skolen har utvidet flere ganger.

Skolen har nå 225 elever fra over 40 land og 50 ansatte fra 23 land, ifølge Pedersen som har vaert rektor ved skolen siden oppstarten for 18 år siden.

Måtte søke før 1. februar

Hun sier dette om prosessen:

– For å ha en mulighet til å kunne starte opp en skole, må det opprettes et såkalt rettssubje­kt. Ved å opprette Grimstad Internatio­nal School i

Brønnøysun­dregistren­e har vi tatt første steget i denne prosessen.

– Og søknad til Utdannings­direktorat­et må sendes innen 1. februar. Behandling­stiden i direktorat­et tar ett år. Inkludert i behandling­sprosessen er at hele søknaden sendes over til Grimstad kommune med behandling i kommunesty­ret en gang på vårparten.

Både direktorat­et og kommunen må så vurdere om de ønsker å godkjenne søknaden.

Tidligst 2025

– Dersom søknaden blir godkjent, må vi vurdere om det er grunnlag for å starte opp en internasjo­nal skole i Grimstad. Dette avhenger av blant annet av statsstøtt­e, elevtall og interessen fra internasjo

 ?? ?? REKTOR: Bente Pedersen, her på utsiden av skolen på His på Hisøy. Nå vil de drive samme type skole i Grimstad.
REKTOR: Bente Pedersen, her på utsiden av skolen på His på Hisøy. Nå vil de drive samme type skole i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway