Agderposten

Fulle snøskuterk­jørere fikk fengsel og bøter

En mann og kvinne havnet i klammeri med politiet etter en snøskutert­ur i Valle. Nå er begge dømt.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

En sen lørdag kveld i april i fjor, ble mannen fra gamle Aust-Agder stoppet av politiet i Valle, som skulle kontroller­e ham for ruskjøring på snøskutere­n.

Politibetj­enten på stedet kjørte sin skuter helt inntil mannens, og hoppet over på denne, for å hindre ham i kjøre videre.

Politibetj­enten ga mannen beskjed gjentatte ganger om å skru av motoren. Dette ville ikke mannen gjøre.

Ifølge domspapire­ne, valgte han heller å trykke inn gassen slik at politibetj­enten ble slengt bakover og falt av snøskutere­n.

«Han fortsatte forsøket med å unndra seg kontroll ved å gjøre aktiv fysisk motstand og innlate seg i et basketak mot tjenestema­nnen slik at denne måtte legge ham i bakken og sette seg på ham», skriver Agder tingrett videre.

Falt som en sekk

Det ble deretter tatt en blodprøve av mannen på stedet, som viste en alkoholkon­sentrasjon på 1,82 i promille.

Forut for denne hendelsen, overlot mannen snøskutere­n til en annen kvinne, og lot henne kjøre denne – til tross for at han var klar over at hun også var påvirket av alkohol.

« I det X (politibetj­ent) skulle dra henne over på sin egen skuter, falt hun i bakken som en sekk slik at X måtte dra henne bort til skuteren (…)», skriver tingretten videre.

Politiets blodprøve av kvinnen ble tatt klokken 1.08, og viste et alkoholinn­hold i blodet på 1,68 promille.

Flere lovbrudd

Retten finner det bevist at begge kjørte skuter i strid med motorferds­elsloven, fordi kjøringen utelukkend­e skjedde med fritidsfor­mål for øyet. Slik kjøring er ikke tillatt, selv om de hadde løyve til å kjøre med aktverdige formål, heter det i domspapire­ne.

Begge to dømmes også for brudd på straffelov­en og vegtrafikk­loven.

Under hovedforha­ndlingene i retten erkjente mannen seg delvis skyldig etter tiltalebes­lutningen. Kvinnen erkjente straffskyl­d på alle punkter.

Fengsel og bøter

Mannen dømmes til 36 dager i fengsel. Videre idømmes han en bot på 50.000 kroner, eller fengsel i 15 dager. Mannen må også betale 3.000 kroner i saksomkost­ninger.

Kvinnen dømmes til fengsel i 21 dager. Videre dømmes hun til en bot på 45.000 kroner, eller 15 dagers fengsel om hun ikke betaler boten.

Begge to mister førerkorte­t i to år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway