Agderposten

Kjell Wedøs skattkiste av en bok

Det sies ofte at den andre boken er vanskelig. Jeg vet ikke om det var det for Kjell Wedø. Den andre boken hans er uansett svaert god. Han har virkelig etablert seg som en livets filosof med den andre boken.

- Innsendt Sideblikk

Wedø har vekslet mellom undervisni­ng og presteyrke­t. Nå har han gitt seg som rektor ved Arendal videregåen­de. For andre ville det alene handlet om alder. For Kjell Wedø er det nye kapitler som har åpnet seg. Han har virket som prest i Kragerø etter han gikk av. Han er også en ettertrakt­et foredragsh­older. Hva er det han har som gjør ham så populaer?

I den andre boken som heter «Tid for undring» finner vi mye av svaret. Hans bok er en skattkiste av fortelling­er og livsvisdom. Selv hadde jeg egentlig tenkt å lese raskt gjennom boken, men det har mer blitt som når man flytter og rydder i gamle papirer. Det er alltid noe å reflektere over. Boken tar opp mange sider ved det å vaere menneske.

Kjell Wedø har en trofast menighet på Facebook. De er takknemlig­e for tekstene han legger ut hver fredag. Det har de også grunn til å vaere. Det er krevende å skrive en ny tekst hver uke. Wedø er også flink til å pleie de som følger ham. Alle som skriver en kommentar, får vennlige kommentare­r tilbake. Det Wedø har skapt med sine følgere på Facebook er unikt. Det ville likevel vaere for billig å kalle ham Facebook- presten. Han er så mye mer enn det. I vår tabloide tid, ville det kanskje vaert det som skulle til for at han fikk et enda større publikum og ble rikskjendi­s.

Folk higer etter livsvisdom. Boken til Wedø byr på livsvisdom om smått og stort i livet. Han refererer både til filosofer, forfattere og Nasse Nøff i Ole Brumm. Han har også gode eksempelet fra livet og mennesker han har møtt. Han viser også evne til ydmykhet i forhold til egen person. Han som har så mye å fortelle om livet ser at heller ikke han er perfekt. Og ingen er jo det. I teksten «Med små feil» viser han til Leonard Cohens tekst: «Det er en brist i alle ting. Det er slik lyset kommer inn.»

Kjell Wedø har en stor menighet, om ikke som prest, men som person. Boken hans var forhåndsbe­stilt av over 500 personer. Han trenger derfor ikke meg som ambassadør for boken. Jeg synes likevel arbeidet han gjør fortjener oppmerksom­het. Wedø dekker et tomrom i det norske samfunnet med sine foredrag, tekster og nå den andre boken. Boken er utgitt på Gaveca. Boken har mange vakre illustrasj­oner, mange tatt av amatører i det store nettverket til Kjell Wedø.

Skrevet og sendt til sideblikk. agderposte­n.no av Åse Thomassen

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Teologen Kjell Wedø har virket som prest i Kragerø etter han gikk av som rektor på Arendal videregåen­de.
FOTO: PRIVAT Teologen Kjell Wedø har virket som prest i Kragerø etter han gikk av som rektor på Arendal videregåen­de.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kjell Wedø fra tiden som rektor på Arendal videregåen­de skole.
FOTO: PRIVAT Kjell Wedø fra tiden som rektor på Arendal videregåen­de skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway