Agderposten

Salgsstart og pris på Peugeot E-3008

Peugeot E-3008 kommer med 525 kilometer rekkevidde, masse utstyr og en startpris på 428.900 kroner.

- TEKST OG FOTO: STELLANTIS NORGE

Dagens Peugeot 3008 er en stor suksess, og har i løpet av syv år tiltrukket seg drøye 1,3 millioner kunder fordelt over 130 land. Nå er prisen på ny modell klar. Peugeot er tilbake i segmentet norske kunder liker best - elektrisk SUV. Peugeot E-3008 er den viktigste Peugeotlan­seringen i Norge på mange år, og vi er svaert fornøyd med en oppstartsp­ris på 428.900 kroner. Med STLA-medium som basis, er Peugeot godt i gang med neste generasjon elektriske biler, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen. Her er prisen: Pris på Peugeot E-3008: 428.900 kroner Fastrenten er 2,99% i 3 år.

Ny generasjon elektriske biler

Peugeot E-3008 er den første modellen som bruker Stellantis’ helt nye plattform, STLA Medium. Dette tar merket til et helt nytt nivå på flere måter. Plattforme­n tilbyr større biler, firehjulsd­rift, høyere ytelser, bedre effektivit­et, tilhengerv­ekt og rekkevidde på opptil 700 kilometer. Innstegsmo­dellen får en motor foran med 210 hestekreft­er. Denne bilen får forhjulstr­ekk, et batteri med nettostørr­else på 73 kWt og en rekkevidde på opptil 525 kilometer. Senere kommer også firehjulsd­rift og 700 kilometer rekkevidde. Ladehastig­het er 160 kW. Smartladin­g er mulig, og gjør at bilen kan tilpasse ladingen for å redusere ladekostna­der. Det er også mulig med «vehicle to load» slik at elektrisk utstyr kan driftes av bilen. Effekten er 3 kW.

Både sportslig og praktisk

Peugeot E-3008 har et linjelekke­rt utseende, og lengden på 4,54 meter gjør den til en lettkjørt og romslig SUV. E-3008 er 9,5 cm lengre, 5,4 cm bredere og 2 cm høyere enn dagens 3008. E-3008 har også 5,5 centimeter lengre akselavsta­nd. Bakkeklari­ngen er 19,8 centimeter. Bagasjerom­met rommer 520 liter og tilhengerv­ekten ligger mellom 1.200 og 1.350 kg avhengig av modell. Den nye E-3008 kan leveres i seks farger, blå Obsession, blå Ingaro, hvit Okenite, sort Perla Nera, grå Artense og grå Titanium. Nye Peugeot E-3008 viser både innvendig og utvendig tydelig retningen for Peugeots attraktive design. Peugeot i-Cockpit har fått nok en oppgraderi­ng, og bidrar sterkt til kjøreglede og kvalitets følelse. Bilen har alt som skal til for å tiltrekke seg norsk kunder, fortsetter Rune Hensel.

i-Cockpit

I tillegg til den spektakula­ere 21-tommers «svevende» panoramask­jermen, Panoramic i-Cockpit, vil kupéen tilby både komfort og teknologis­k tiltreknin­gskraft. Bare belysingen i kupéen kombinert med materialva­lget innvendig gir en eksklusiv følelse. Panoramic i-Cockpit tar kjøreglede til neste nivå. En «svevende», buet 21-tommers HD-panoramask­jerm, som kombinerer head-up-instrument­ene med den sentrale berøringss­kjermen, utgjør hoveddelen av førermiljø­et. Innfesting­en er ikke synlig for de som befinner seg i bilen. Panoramask­jermen er ekstrautst­yr på innstegsmo­dell, men standard på GT-modellen. Det kompakte rattet, som nå også er oppvarmet, har vaert et grunnlegge­nde element i i-Cockpit siden lansering. Det videreføre­s her og er redesignet for å skape enda mer kjøreglede. Peugeot E-3008 kan leveres med stereoanle­gg fra Focal. Dette er et high-end HI-FI-system som Focal har utviklet sammen med Peugeot. 10 høyttalere drives av en forsterker på 690 watt og gjør E-3008 til et lytterom. Funksjonen «front optimized» skaper en «live-følelse» foran.

i-Connect

E-3008 leveres som standard med i-Connect-systemet, som tilbyr full tilkobling takket vaere en trådløs speilingsf­unksjon (Apple CarPlay/Android Auto). Videre leveres E-3008 GT med i-Connect Advanced som er et TomTom tilkoblet navigasjon­ssystem. Dette inkluderer blant annet en reiseplanl­egger som gjør det lettere å planlegge lading og dermed maksimerer bilens rekkevidde. For å beregne den ideelle ruten tar systemet hensyn til en rekke typer informasjo­n, inkludert avstanden som skal tilbakeleg­ges, batteriniv­ået ved start, ønsket batteriniv­å ved ankomst, hastighet, energiforb­ruk osv. Leveringen­e av Peugeot E-3008 starter til våren.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway