Agderposten

– En feilvurder­ing å la elever måke snø på taket

Halvannen uke før tak-kollapsen på Asdal skole ble elever satt til å måke snø på taket. – Skulle aldri ha skjedd, innrømmer rektor.

- Sindre Haugen Mehl sihm@agderposte­n.no

Agderposte­n har fått kjennskap til at elever ved ungdomstri­nnet på Asdal skole i Arendal ble satt til å skuffe snø fra taket i uke 2, kun halvannen uke før de store snømengden­e gjorde at taket kollapset.

– En feilvurder­ing

Rektor Morten Guttormsen bekrefter at elever var på taket, men at det ikke var samme sted som raset.

– Noen elever fra arbeidsliv­sfag var oppe på taket med laerer for å fjerne snø. Det burde ikke ha skjedd, for det er ikke skolens oppgave, sier han.

Guttormsen sier det var en feilvurder­ing fra skolens side.

– Elevene skal ikke opp på taket, og det har vi tatt opp med alle ansatte, sier han.

Ifølge Guttormsen har skolen fått kritikk fra politisk hold.

– Vi har skrevet avvik, sier han.

– Burde ikke vaert et problem

FAU-leder Emelie Langemyr Eriksen sier det er bra at skolen påtar seg ansvar, men poengterer at det ikke burde vaert et problem dersom bygget holdt normal standard.

– Snømåking er en helt normalt greie, og i prinsippet kan det fint inngå i et fag som arbeidsliv. Skolen visste at taket hadde blitt utbedret i fjor, så de tenkte jo ikke på at det var fare for kollaps, sier hun.

Følges opp politisk

Amina Bitar (SV), som leder utvalg for oppvekst og kultur, umiddelbar­t ba ordfører og kommunedir­ektør orientere om hva som hadde skjedd, da hun fikk vite om hendelsen. I forrige utvalgsmøt­e fikk politikern­e informasjo­n, og et enstemmig utvalg ba om en ytterliger­e orienterin­g om hvordan skolen følger saken opp.

– Alle foreldre vaere sikre på at det er trygt å sende barna sine til skolen. Det gjelder ikke bare laeringsmi­ljøet, men også sikkerhete­n til elevene på skolen, sier hun.

Bitar sier hun har tillit til skolen og at de følger opp egne rutiner for avvik og oppfølging av elever og foreldre.

– Vi har sendt et kraftig signal om at vi må få klarhet i omstendigh­etene rundt. Vi har alle plikt til å melde fra om avvik og mangler, sier hun.

 ?? ?? HAR TILLIT: Leder Amina Bitar (SV) i utvalg for oppvekst og kultur sier hun har tillit til at skolen følger opp sine rutiner for avvik.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL
HAR TILLIT: Leder Amina Bitar (SV) i utvalg for oppvekst og kultur sier hun har tillit til at skolen følger opp sine rutiner for avvik. FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway