Agderposten

– Har solgt 1.00

Salget går glatt. Mange butikker er utsolgt, og en av kjedene har solgt 1.000 prosent mer av varen i Agder enn på samme tid i fjor, mens i Telemark er salget 300 prosent høyere.

- Liv Ekeberg, forbrukerj­ournalist forbruker@pmsor.no

Bestemor får rett og slett ikke ha dem i fred lenger. Den siste perioden med mange plussgrade­r på dagtid og null eller minus om nettene, har ført til speilglatt­e veier til tross for strøing. Mange har listet seg på glatta til butikkene og skaffet seg et par som gjør at de kanskje holder seg på beina. Men nå er mange butikker utsolgt.

– Vi har sett en ekstrem etterspørs­el på brodder i Agder den siste uka, fordi det har vaert så glatt. Salgsøknin­gen har vaert på hele 1.000 prosent fra fredag 19. til fredag 26. januar, sier Anders Wahl, presseansv­arlig for Clas Ohlson Norge og Sverige.

– Broddene vi har hatt i butikkene er nesten blitt revet ut av hyllene. Det er uvanlig at vi har en så stor salgsøknin­g på bare noe dager.

Også i Telemark har etterspørs­elen etter brodder vaert veldig stor:

– Der er salgsøknin­gen 300 prosent den siste uken sammenlign­et med samme periode i fjor. Dessverre er vi nå utsolgt for brodder i mange butikker i Telemark og Agder, så salgsøknin­gen hadde vaert enda større hvis vi hadde hatt mer brodder å selge, sier Wahl.

Kjeden har nå sendt flere brodder fra lageret i Sverige til «katastrofe­områdene» i Agder og Telemark:

– Vi håper de er i butikkene hos dere de naermeste dagene. Men blir det fortsatt glatt, er det nok fare for at det blir utsolgt i mange butikker igjen, sier Wahl.

– Bra de hadde igjen

Ved veggen med brodder hos Clas Ohlson i Arendal napper Eva Aas resolutt et par.

– Da jeg skulle ta på broddene i morges, dro jeg nok litt hardt i den ene, så den revna. Jeg er nødt til å ha dem på når jeg går tur med hunden, så glatt som det er nå. Godt de hadde noen igjen, sier Eva Aas og legger til at «149 kroner er en billig forsikring».

– I fjor hadde vi mange på lageret på denne tida, men nå tynnes det ut raskt. I den størrelsen der, 38–41, er det ikke mange igjen, som du ser, sier salgsrepre­sentant Rune Alfsen.

Han røper at han tok på seg brodder for første gang i livet mandag denne uka.

– Nå har jeg bikka 50, og er fotballtre­ner – så jeg har ikke råd til å falle og brekke noe, sier han med et smil.

Også andre aktører som selger brodder i ulike varianter og prisklasse­r, har merket at det er glatt ute.

– Vi har hatt vaert veldig godt salg av brodder, sko med pigger og pig

 ?? ??
 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA XXL, CLAS OHLSON OG COOP OBS ??
FOTO: SKJERMDUMP FRA XXL, CLAS OHLSON OG COOP OBS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway