Agderposten

Nok en gang føler vi oss som gisler

Det er en tung start for Grimstad kommune i 2024. Vi har glassheise­n i Arendal, stupetårne­t på Hamar og nå altså kinosalen Pan i Grimstad. Fra 11 millioner i 2020 til 40,8 millioner i 2024, og vi kan ikke unngå å spørre oss: Vil det stoppe der?

- FrPs kommune styregrupp­e: Gisle Majors Tommy Christians­en Lene Langemyr Børre Githmark

Overskride­lser og mer bevilgning av penger er ikke første gang er blitt satt på dagsorden. Vi har sett lignende situasjone­r på prosjekter som Dampskipsb­rygga, Byhaven og lysmastene på Levermyr, bare for å nevne noen.

Nok en gang føler vi politikern­e oss som gisler, hvor vi er bundet på hender og føtter. Kommunesty­ret har bevilget en gitt sum, men når prosjektet i gang, så må det mer penger til.

FrP mener det er på tide å vurdere alternativ­e løsninger, som for eksempel bruk av totalentre­priser, slik at kommunen ikke selv står for prosjekter­ingen og gjennomfør­ingen. Dette kan bidra til bedre kostnadsko­ntroll og forutsigba­rhet.

Men når skaden først har skjedd, vi vil likevel takke både kommunedir­ektør og ordfører for åpenhet og raskt involvere politikern­e. Åpenhet skaper tillit, og det er noe vi verdsetter.I onsdagens ekstraordi­naere formannska­psmøte fikk partier og tilhører svar på en rekke spørsmål. Noe klokere ble vi, noe ble vi mer forvirret over. Hvordan kunne dette skje på én måned, hvorfor er det brukt rammeavtal­e og ikke anbud, hva skjer videre nå? Hva slags konsekvens­er vil det få denne gang? Vil Rambøll som var ansvarlig for utarbeidin­g av kalkylene få noen konsekvens­er fra oss i Grimstad kommune?

FrP var eneste partiet i formannska­pet som våget å sette ord til handling, ved å si at nok er nok. Dette ønsker vi å stoppe.

Ikke fordi at det er Pan i seg selv, men fordi vi senest for en måned siden vedtok et budsjett for Grimstad kommune. Et budsjett som var preget av at vi måtte skyve ut investerin­ger blant annet innen helse og omsorg. Investerin­ger som hjelper oss å imøtekomme de utfordring­ene vi står overfor, og vi måtte skyve ut ny svømmehall. Noe som både er et folkehelse­tiltak, men også en mulighet til å kunne få inntekter til kommunen.Utsiden av Pan bør klees igjen, og så kan det stå som et råbygg inntil videre.

Politikk handler om å prioritere, og vi i FrP ønsker å prioritere bort denne økningen og heller prioritere de gamle, de unge og lavterskel­tilbud for dem som trenger det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway