Agderposten

Har saksøkt utbygger etter storkonkur­s

Padel-banene i Arendal ble over halvannet år forsinket da Mesel Entreprenø­r AS gikk konkurs. Nå kan et oppgjør om penger havne i retten.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

I desember i fjor åpnet brødrene Andreas og Kristoffer Østereng i Nå Padel Arendals første innendørs padel-anlegg.

– Dyrere enn forventet

Deres far Trond Østereng bestemte seg for å bygge padelbaner på Myrene da fotballpro­filene Jesper Mathisen og Ole Martin Aarst og deres kolleger i selskapet Just Padel satset mange steder i landet. Planen var at de skulle leie ut seks baner av Østereng.

Det var planlagt åpning i påsken 2022, mens Just Padel ble solgt til et svensk firma og ville de kjøpe seg ut av leieavtale­n.

Deretter gikk hovedentre­prenøren, Mesel Eiendom AS, konkurs.

Østreng kom i mål på annet vis og 1. desember 2023 åpnet Nå padel Arendal AS, som er et selskap i Østereng Grup- pen, seks padelbaner.

– Det var jo aldri planen at vi skulle drive dette, og det var et dårlig tidspunkt å overta det hele på midtveis i prosjektet. Det ble langt dyrere enn forventet, sa Trond Østereng til Agderposte­n ved åpningen.

Gikk konkurs

Midt i mars skal Østereng Eiendom etter planen møte Arch Insurance Company, Bernt Olav Mesel og Stein Biernith Sørvig i Agder tingrett.

Mesel og Sørvig var henholdsvi­s daglig leder og styreleder i tidligere Mesel Eiendom som etter 23 års drift gikk konkurs i august 2022.

Selskapet hadde drøyt 80 millioner kroner i gjeld og 53

personer mistet jobben.

– Har dialog

Karsten Alexander Anfinsen i Advokatfir­ma Haakstad & Co DA som represente­rer Mesel og Sørvig, sier dette om saken:

– Dette handler om et pengekrav etter konkursen i Mesel Eiendom. Østereng mener de har tapt penger og har nå gått til sak mot Mesel og Sørvig etter styreansva­rsloven, sier Anfinsen.

Hvor stort dette pengekrave­t er, vil ingen av partene ut med. Beløpet er etter alt å dømme i millionkla­ssen.

Han henviser aksjeloven­s paragraf 17–1 som sier at «styremedle­mmer kan bli erstatning­sansvarlig dersom de med vilje (forsett) eller ved uaktsomhet påfører noen et økonomisk tap», ifølge virke.no.

– Men dette handler om padelanleg­get på Myrene?

– Padel er ikke gjort til noe tema så langt. Dermed kan

jeg ikke bekrefte at saken har direkte tilknytnin­g til padelanleg­get, svarer Anfinsen og legger til:

– Jeg har stor tro på at det vil løse seg mellom partene som er involvert. Vi har en fornuftig dialog nå, og jeg tror ikke denne saken kommer på innsiden av rettssalen. Det er i utgangspun­ktet et rent pengekrav.

– Handler om padel

Byggeier Trond Østereng kan derimot bekrefte at saken er knyttet til padel-anlegget som han fullførte uten den planlagte entreprenø­ren.

– Jeg har ikke lyst til å si så mye om dette nå. Vi vil prosedere saken i retten, sier Østereng til Agderposte­n.

– Kan du bekrefte om det handler om padel-bygget?

– Ja, det er riktig. Det handler om konkursen og oppdraget de hadde for oss. Vi har meninger om hvordan de behandlet konkursen.

– Tror du dette løses før dere skal til tingretten i mars?

– Forhandlin­gene har ikke resultert i noe foreløpig, svarer Trond Østereng.

Agderposte­n ringte først Østerengs advokat Lars Christian Bohne i Advokatfir­maet Kjaer DA, men han var på reise og kunne ikke svare.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? SAKSØKT: Padel-anleggets skilt øverst på Østereng-bygget på Myrene i Arendal. Banene ligger bakerst i bygningsma­ssen.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN SAKSØKT: Padel-anleggets skilt øverst på Østereng-bygget på Myrene i Arendal. Banene ligger bakerst i bygningsma­ssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway