Agderposten

Overrasket da han plutselig fikk sjansen

Flere unggutter fikk sjansen for Arendal Fotball i treningska­mpen mot Lørenskog lørdag. Men det ble nok litt mer spesielt for Kristian Bjorvatn enn de andre.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

For å unngå skader og for høy belastning på A-stallen i den første kampen i Supercupen mot Lørenskog (2-4-tap), hadde Arendal-trener Vegard Hansen tatt inn flere prøvespill­ere, og tre unggutter fra det nye samarbeids­laget Hisøy/Arendal 2, Mats Jakobsen, Kristian Bjorvatn og keeper Erlend Muller.

Mens det var planlagt at Jakobsen skulle spille andre omgang, var ikke 16-årige Bjorvatn tiltenkt å spille mange minuttene, om noen, på Myra lørdag ettermidda­g.

Men da prøvespill­er Rafa Mertens pådro seg det som kan vaere en alvorlig kneskade etter bare 17 minutter, ble Bjorvatn kastet utpå.

– Det var veldig gøy. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få noe spilletid. Det er veldig kjipt at han ble skadet, men det er gøy at jeg fikk muligheten. Det er jeg takknemlig for, sier Bjorvatn til Agderposte­n.

– Høyt tempo

16-åringen er en del av det nye samarbeids­laget mellom Hisøy og Arendal Fotball, etter å ha spilt på Myra de siste årene.

– Det var et veldig høyt tempo i forhold til det jeg er vant til, så jeg fikk innbytterp­uls i starten. Jeg følte jeg kom bedre inn i det etter hvert, og fikk god hjelp av lagkamerat­ene som snakket meg inn i gode posisjoner.

Siden han kom inn for en skadet spiller fikk ikke Bjorvatn lang tid på å gjøre seg klar før han måtte inn.

– Det ga meg et lite kick. Jeg tenkte at jeg måtte gjøre meg raskt klar, og prøve å komme meg inn i det så kjapt som mulig.

Allsidig

Han ser på seg selv som en anvendelig spiller og en «potet» som kan brukes overalt på banen.

Allsidighe­ten fikk han også bruk for mot Lørenskog, da han ble kastet inn på venstre vingback, før han ble flyttet opp på topp etter at Mikael Haga ble utvist kun fem minutter ut i andre omgang.

– Jeg var redd for at jeg skulle inn på topp mot store, sterke midtstoppe­re, men jeg gjorde så godt jeg kunne og det gikk som det gikk.

Alt i alt er han ganske fornøyd med egen innsats.

– Det er første kampen min, og det går bare oppover herfra.

Arendal-trener Vegard Hansen var også fornøyd med det han fikk se fra Bjorvatn og de andre unggutta.

– De står på og gjør så godt de kan og hjelper oss i en vanskelig situasjon. De kommer inn og gjør en god innsats. Det blir spennende å følge de videre, sier Hansen.

Travel helg

Men det ble ikke bare en kamp på Bjorvatn denne helgen.

Han fikk nemlig også med seg en omgang for rekruttlag­et Hisøy/Arendal 2 i deres aller første kamp søndag ettermidda­g.

I bortedrakt­ene til Arendal Fotball leverte samarbeids­laget varene og vant 4–2 mot Express 2 i vintercupe­n.

Yusef Omid scoret to mål, mens Christian Digernes og Oliver Fjalsett satte en hver for Arendal/Hisøy 2.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? KASTET UT PÅ BANEN: Kristian Bjorvatn fikk plutselig sjansen for Arendal Fotballs A-lag mot Lørenskog.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN KASTET UT PÅ BANEN: Kristian Bjorvatn fikk plutselig sjansen for Arendal Fotballs A-lag mot Lørenskog.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? TRAVEL: Kristian Bjorvatn i aksjon for Hisøy/Arendal 2 søndag.
FOTO: OLA BJERKEVOLL TRAVEL: Kristian Bjorvatn i aksjon for Hisøy/Arendal 2 søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway