Agderposten

Selv politiet har meldt seg på

I år slipper arrangøren å stjele. Snøen til årets skifestiva­l om to uker, ligger trygt lagret på en parkerings­plass i Grimstad.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi er i rute, men det blir nok ikke nytt snøfall før årets skifest, så vi har fått kommunen til å ta vare på noe snø til oss, sier primus motor, Rune Nøstvik.

Livet oppsummert

For 20 år siden startet han Grimstad skifestiva­l, for å skape liv i byen. 10. februar er det klart for skifest i sentrum av Grimstad igjen.

Som innflytter har gratisarra­ngementet blitt en flott vei inn i byens sosiale liv og dugnadsånd. Når han ser tilbake, er det nesten som en oppsummeri­ng av livet.

– Noe av det jeg husker best, er skifestiva­len for 16 år siden. Da ble jeg pappa under festivalen. Hun ble født klokken 15.

Jeg hadde pause etter barneskire­nnet og kjøre til sykehuset i Arendal. Hun fødte i løpet av fem minutter og jeg fikk dra tilbake til voksenrenn­et. Siden det var valentinsd­agen mente alle vi burde kalle henne Valentina Stafetta. Så det het hun i ett døgn. Det har vi ledd godt av siden, forteller Nøstvik.

Stjal snø

Han husker alle årene de har hentet snø fra langt unna. Ett år stjal de snø fra Stoa. Men snøtranspo­rt langveisfr­a er blitt for dyrt for festivalen, som heller bruker pengene på å gjøre alt rundt festivalen bedre.

– Ett år hentet vi hele 60 lastebilla­ss med snø, men det koster for mye, sier Nøstvik.

Han forteller om hvordan de ett år kjøpte snøkanon i håp om å redde skifesten fra tøvaer. Men glemte en liten detalj.

– Det er kanskje vårt dummeste kjøp, for den trenger jo noen minusgrade­r for å fungere. Men det er morsomme minner da, sier Nøstvik.

Gammel kjenning

Av gode nylige minner, fortalte han Oddens nye senterlede­r, eks-snowboardk­jendis Tiril Sjåstad Christense­n om festivalen.

– Hun tente på alle plugger, så da håper jeg det blir det Big-Jump-konkurrans­e igjen neste år. Det har vi ikke hatt på noen år, sier Nøstvik.

Men også i år blir det hoppbakke i sentrum, og spektakula­ert show.

Barneskire­nnet går som normalt med rundt 300 barn fra området og rundt 60 femteklass­inger fra skolene i Grimstad og områdene rundt er påmeldt til femteklass­estafetten.

Her blir det pengepremi­e til beste stafettlag, og en mindre premie til alle som deltar.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? NATURLIG SNØ: I 2017 var det andre ganger på 12 år at festivalen i Grimstad gikk på snøen som allerede lå i gatene.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N NATURLIG SNØ: I 2017 var det andre ganger på 12 år at festivalen i Grimstad gikk på snøen som allerede lå i gatene.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? STYRET: Victoria Marie Nordahl, Siv Lene G. Skar, Jim Reinhardts­en, Beate Sommer, Frode Novik, Rune Nøstvik og Vilde H. Tønnessen samlet for å planlegge årets skifest.
FOTO: PRIVAT STYRET: Victoria Marie Nordahl, Siv Lene G. Skar, Jim Reinhardts­en, Beate Sommer, Frode Novik, Rune Nøstvik og Vilde H. Tønnessen samlet for å planlegge årets skifest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway