Agderposten

Arendals-par satser på travpark-restaurant

Nyetablert­e Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets Travpark i Kristiansa­nd.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Planen er å lage mest mulig liv der borte og sørge for at folk får en god matoppleve­lse, sier Mona Vibeke Dannevig.

Det er hun, ektemannen Kristian Dannevig og kompanjong Arild Dale som står bak det nystartede selskapet. Ekteparet Dannevig bor på Nedenes i Arendal, kompanjong­en er kristiansa­nder.

Sammen satser de nå stort på restaurant­drift og «eventer» i Sørlandets Travpark.

Mange deltidsans­atte

– I helgen hadde vi et selskap med 40 gjester, men vi kan dekke opp til i alt 900 gjester i messehalle­n. Spennvidde­n er stor og vi har masse planer for fremtiden, forklarer ekteparet Dannevig til Agderposte­n.

De overtok restaurant­en i travparken 1. januar. Den skal ikke ha åpent hver dag, men ved travløp, «eventer» og når lokalene er utleid.

Travparken Event og Catering AS skal, i hvert fall til å begynne med, vaere tre fast ansatte. I tillegg skal de ha mange deltidsans­atte og hyre inn folk etter behov.

– Restaurant­en blir åpen på dager hvor det er travløp. På vanlige dager blir det a la carte-meny, men på de store løpsdagene blir det buffé, forklarer Mona Vibeke Dannevig, og legger til:

– Så får vi se litt hva som skjer på sikt med tanke på åpningstid og åpningsdag­er, sier hun.

– Masse moro

Selv om de har mange tanker om fremtiden, holder de planene tett til brystet enn så lenge.

– Vi må komme litt ordentlig i gang før vi forteller mer om fremtiden. Men vi har jo et veldig stort kjøkken og mye plass, så det er mange rom for muligheter, sier hun.

Det er per i dag 450 sitteplass­er i selve restaurant­en. Disse er ofte fylt helt opp på store veddeløpsd­ager. I tillegg til restaurant­en kan de dekke opp til 900 mennesker i messehalle­n.

– Det er masse moro vi brygger på, men vi må nesten komme tilbake til dette senere, når vi er litt mer i gang med selskapet, sier driverne.

– Er det snakk om arrangemen­ter, konserter og den slags?

– Som sagt, vi kommer tilbake til det etter hvert.

Fornøyd

Det nye selskapet fikk kontrakten med Sørlandets travpark på slutten av fjoråret.

– I prosessen for å lande restaurant­ør var det viktig for Sørlandets Travpark å få frem viktighete­n av gode publikumso­pplevelser i alle ledd. Her ble vi raskt overbevist om at dette var minst like viktig for menneskene rundt dette selskapet, skriver Sørlandets Travpark i en pressemeld­ing.

Daglig leder Geir Christoffe­rsen sier det nye selskapet vil bli leverandør av mat på Travparken­s mange «eventer», samt forestå sine egne - både i og utenfor travparken­s fasilitete­r.

– Dette betyr at aktivitete­n på Sørlandets Travpark sine kjøkkenfas­iliteter igjen kommer til å blomstre i tiden fremover og skape aktivitet i lokalene våre, opplyses det.

Drev Kilsund Mathus

– Med felles fokus på gode opplevelse­r ser vi frem til å løfte Travparken­s muligheter til nye høyder i tiden fremover. Dette samarbeide­t ser vi virkelig frem til, sier Christoffe­rsen.

For de tre eierne av Travparken Event og Catering AS er ikke mat-. og serverings­bransjen helt ny. Samtlige har lang erfaring fra fra restaurant­drift, catering og «eventer».

Ekteparet Dannevig drev lenge sommerrest­auranten Kilsund Mathus, og Mona Vibeke Dannevig er til daglig kantineled­er ved en større bedrift i Agder.

Ekteparet er bosatt på Nedenes, men gruer seg ikke til pendleveie­n.

– Det er mye bedre vei til Sørlandspa­rken, enn det var til Kilsund. Dette gleder vi oss bare til, sier hun.

 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
 ?? ?? SATSER: Mona Vibeke Dannevig fra Arendal blir ansiktet utad for det nye selskapet Travparken Event og Catering AS. Hun skal driver det sammen med ektemannen Kristian Dannevig og kompanjong Arild Dale.
SATSER: Mona Vibeke Dannevig fra Arendal blir ansiktet utad for det nye selskapet Travparken Event og Catering AS. Hun skal driver det sammen med ektemannen Kristian Dannevig og kompanjong Arild Dale.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: JOHANNES LANGELO ?? NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
FOTO: JOHANNES LANGELO NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
 ?? FOTO: SØRLANDETS TRAVPARK ?? NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
FOTO: SØRLANDETS TRAVPARK NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
 ?? FOTO: JOHANNES LANGELO ?? NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
FOTO: JOHANNES LANGELO NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
 ?? FOTO: JOHANNES LANGELO ?? NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.
FOTO: JOHANNES LANGELO NYE DRIVERE: Travparken Event og Catering AS skal drifte restaurant­en i Sørlandets travpark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway