Agderposten

Elsket Sbanken - nå bytter han

DNB legger ned nettbanken til Sbanken. Det får mange kunder til å rase. Christian Jahr er en av flere som bytter bank.

- Tone Lensebakke­n

– Jeg gjorde en grundig vurdering. Og det satt langt inne siden jeg har blitt veldig vant til Sbanken. De er fortsatt brukervenn­lige. Men, når den ene tjenesten etter den andre forsvinner og betingelse­ne blir dårligere, så har jeg ikke noe valg, sier Christian Jahr.

Han ble kunde i Skandiaban­ken for 23 år siden.

– De skulle skille seg fra «gribbene», som de selv valgte å kalle de andre storbanken­e (som DNB), skriver han i et innlegg på Facebook-siden «Sbanken kundeflukt».

Han skriver at Skandiaban­ken straks ble en vinner av forbrukern­e og gikk til topps i de fleste kundeunder­søkelser.

– Vi kunder elsket denne enkle, brukervenn­lige, innovative og ikke minst gebyrfrie banken. Her har jeg hatt lønnskonto. Brukskonto. Debetog kredittkor­t. Jeg har hatt boliglån. Vaert fondskunde. Handlet aksjer. Laert barna å vaere bankkunde gjennom barne- og ungdomskor­t.

Jahr uttalte seg først til Dagbladet.

Kutter nettbank

Sbanken skriver i et infoskriv til kundene sine tirsdag at det denne våren skjer en del endringer for deg som er kunde i Sbanken-konseptet.

«Som du vet ble det gjennomfør­t en fusjon mellom DNB og Sbanken 2. mai 2023, og DNB Bank ASA er etter dette avtalepart også for alle kunder i Sbanken-konseptet. Fra og med 27. mars i år får vi også felles tekniske løsninger, noe som medfører noen endringer i dine produkter og tjenester.

Du som er kunde i Sbankenkon­septet er vant til å ha hele banken i lommen, og appen har lenge vaert vår mest populaere kanal. Etter 27. mars får du en helt ny Sbanken-app, og vi skal ikke lenger ha en egen nettbank for Sbanken-konseptet. Enkelte tjenester kommer ikke til å vaere klare i appen fra starten, men disse vil du få tilgang til gjennom DNBs nettbank. Etter at den nye appen er lansert, fortsetter vi å jobbe for fullt for å videreutvi­kle appen og få på plass alt du trenger.»

– Vi forstår veldig godt at endringer ikke er så populaert, og informasjo­nen kundene har fått nå er omfattende. Det er fordi vi har ønsket å gi mest mulig samlet informasjo­n, sier kommunikas­jonsrådgiv­er i DNB og Sbanken-konseptet, Julia Stelzer Pettersen, til E24.

– De tekniske endringene som gjøres 27. mars er en anledning til å rendyrke appen som plattform for kundene i Sbanken-konseptet. Sbanken skal fortsatt vaere er en enkel og kundevennl­ig utfordrer, men dette er en stor fusjon, og vi må vaere helt aerlige om at ikke alt vil fungere optimalt med én gang, sier Pettersen til E24.

– Tapte tilslutt

På Facebook-gruppa Sbanken kundeflukt er det mange som skriver at de har byttet bank.

«Tiden er inne for å bytte bank», «Det er veldig bra at folket bruker sin forbrukerm­akt», «Begeret er vel fullt for de fleste nå .... ?» og «Nok

Kilde: Infoskriv fra Sbanken

er nok» er noen av kommentare­ne.

– Jeg startet denne FB-gruppa Sbanken kundeflukt med et lite håp om å få snudd gribbenes kamp om vakre og herlige Sbanken. Og vi fikk med oss mediene. Vi var på TV og i radio. Vi fikk også en dom fra Konkurrans­etilsynet som sa «nei», skriver Jahr i sitt innlegg på Facebook. Gruppa har over 16.000 følgere.

– Men dessverre tapte vi til slutt. Gribben vant Sbanken. Men gribben vil aldri få meg. Jeg har funnet ny lykke i en annen nykommer. En som fortsatt skjønner at bankkunder er opptatt av brukervenn­lighet, innovative tjenester, kundeservi­ce og gode betingelse­r. Takk for at disse fortsatt finnes. Farvel Sbanken. Dere har vaert gode lenge. Men etter at gribben har forsynt seg står dere ribbet tilbake, avslutter han i innlegget som er delt 28 ganger og som har 280 kommentare­r.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VALGTE Å BYTTE: Christian Jahr bytter bank etter 23 år.
FOTO: PRIVAT VALGTE Å BYTTE: Christian Jahr bytter bank etter 23 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway