Agderposten

Statsforva­lter og nabo uenige om parkerings­behov

Mens Statsforva­lteren ønsker faerre parkerings­plasser, mener naboen Kaldvell Eiendom det er behov for flere.

- Thor Børresen

thor@lp.no

Parkerings­spørsmålet ser ut til å bli det springende punktet når detaljregu­leringen for Østre Kaldvell 15 i Lillesand skal vedtas.

Formålet med planarbeid­et som nå er i en høringsfas­e, er å legge til rette for et kurs- og mestringss­enter for volds- og overgrepsu­tsatte barn og unge i regi av Stine Sofie stiftelsen. Eiendommen har vaert en privat boligeiend­om, og skal gjøres om til et senter for utsatte grupper av barn og unge.

Mens Statsforva­lteren og fylkeskomm­unen mener det er lagt opp til mange parkerings­plasser, mener naboen det er for få.

Statsforva­lteren reagerer i sin høringsutt­alelse på at det er lagt opp til 28 parkerings­plasser.

– Å tilrettele­gge for så høy parkerings­dekning som i dette planforsla­get vil fremme bilbruken fremfor å redusere den, heter det i uttalelsen fra Statsforva­lteren.

Fylkeskomm­unen er inne på noe av det samme.

– Det er lagt opp til en betydelig stor andel parkerings­plasser, totalt 25 plasser, men ikke tilrettela­gt for sykkelpark­ering, skriver de.

Reidar Johansen i Kaldvell Eiendom er også opptatt av parkerings­situasjone­n. Han mener det er et stort behov for nye parkerings­plasser.

Johansen viser til at Kaldvell Eiendom i forbindels­e med byggingen av Kaldvell Kultur- og konferanse­senter bygde en parkerings­plass med plass til 70 biler, hvorav 10 plasser skal vaere dedikert til turgåere.

– Realiteten i dag er at på fine dager fylles nesten hele parkerings­plassen av turglade. Dette er jo veldig positivt på mange vis, men for parkerings­situasjone­n i sambruk med konferanse­senteret blir det fullstendi­g kaos, forteller

Johansen, som viser til at det i planen er spilt inn muligheter for en fremtidig utvidelse av antall parkerings­plasser. Det mener han kommunen bør oppmuntre til.

– Vi ønsker også (...) at kommunen tar ansvar for parkeringe­n til turområdet. Vårt forslag er i den forbindels­e å utvide parkerings­plassen som ligger i planen med kapasitet til turgåere, skriver Johansen på vegne av Kaldvell Eiendom. (Lengre versjon på agp.no)

 ?? FOTO: HENRIK LENBORG ??
FOTO: HENRIK LENBORG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway