Agderposten

Selger nytt hus for 2 millioner under kostpris

Huset som Arne Holskog selger på Helle i Valle koster ifølge forsikring­sselskapet hans 6,5 millioner kroner å sette opp. Nå forlanger han drøyt 2 millioner kroner under byggepris om noen vil kjøpe det.

- Johs. Bjørkeli redaksjone­n@agderposte­n.no

– Jeg skal ikke bo her selv og forsikring­sselskapet koster oppføringe­n etter at huset jeg hadde her brant i 2021, sier Arne Holskog til Agderposte­n.

Slik forklarer han årsaken til at han kan selge et hus, som forsikring­sselskapet betaler 6,5 millioner kroner for å bygge, for 4,2 millioner kroner. Det var Setesdølen som først omtalte hussalget.

Holskog bodde i huset og var selv til stede i huset da det brant natt til 17. mai 2021:

– Det begynte klokka tre om natta. Jeg våkna på soverommet i andre etasje og oppdaget at det var full fyr i gangen nede. Jeg hoppet ut av vinduet i andre etasje. Det eneste jeg fikk med meg var mobilen, iPaden og klaerne jeg hadde hatt på meg. Det var litt av et sammenstøt med gressbakke­n, men det gikk bra, Jeg klarte også å flytte unna to biler som sto utenfor huset. Resten gikk tapt i brannen, minnes han.

Brannen startet under et sikringssk­ap. Selv mistenker han at risting i huset under bygging av riksvei 9 kan ha gjort noe med ledningene.

– Det rista så i huset da de tippa steinmasse­r at jeg filma blomster som beveget seg og hørte klirring fra brennplate­ne inne i vedovnen, sier Holskog.

Bygget seg nytt hus

– Jeg har bygget meg hus nede på campingpla­ssen. Det hadde jeg tenkt å sette opp over tid, men så brant det her og jeg måtte forsere byggingen på campingen, sier Holskog.

– Egentlig er verdien av huset jeg skal selge mer, for jeg har kostet på nytt kloakk- og vannsystem, hevet byggetomt og flyttet huset lenger vekk fra riksveien, sier han. Tomta er på to mål. Vi snakker om en verdi på 7,4 millioner kroner, mener han.

Like dyrt som i byen

– På den måten kan en eventuell kjøper bruke differanse­n mellom kjøpspris og denne verdien som egenkapita­l for å få lån, mener han.

– Selv 4,2 millioner kroner høres mye ut her i Valle, slik markedet er? Og en byggepris på 6,5 millioner kroner.

– Ja, det er dyrt å bygge i dag. Det er like dyrt å bygge i Valle som i byen, sier han om boligen på 229 kvadratmet­er, med bergvarme, forvarme til varmtvanns­bereder, fire soverom, to bad og dobbel garasje.

Holskog er klar over at boligprise­ne i Valle ikke kan konkurrere med prisene i kystkommun­ene. Derfor er det utenkelig å sette reell pris, 6,5 millioner kroner, på denne boligen.

Tror boligprise­ne vil stige

– Kjøper eller bygger du i Valle, så er det for at du skal bo her livet ut, ikke for spekulasjo­n. Men jeg tror prisene vil stige her i Setesdal etter hvert som folk blir lei av mas og kjas byen, sier Holskog, opprinneli­g fra Søgne.

– Har du hatt interessen­ter? – Jeg har hatt noen telefoner, men foreløpig tror jeg helst det er folk som er litt nysgjerrig, sier Arne Holskog.

 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? SELGER HUS MED «TAP»: Skulle Arne Holskog ha kostet dette huset på Helle i Valle med egne penger, som han nå selger for 4,2 millioner kroner, hadde det vaert to millioner kroner under selvkost. I mars står boligen ferdig. Da får kjøperen selv velge fargen.
FOTO: JOHS. BJØRKELI SELGER HUS MED «TAP»: Skulle Arne Holskog ha kostet dette huset på Helle i Valle med egne penger, som han nå selger for 4,2 millioner kroner, hadde det vaert to millioner kroner under selvkost. I mars står boligen ferdig. Da får kjøperen selv velge fargen.
 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? Eneboligen som ligger like ved riksvei 9 i Valle, ble totalskadd i brannen natt til søndag 17. mai 2021.
FOTO: JOHS. BJØRKELI Eneboligen som ligger like ved riksvei 9 i Valle, ble totalskadd i brannen natt til søndag 17. mai 2021.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway