Agderposten

I Arendals demokrati er det langt mellom liv og laere

Vi har i det siste sett flere eksempler på at demokratie­t i Arendal er pent sagt vaklende.

- Liv Heidi Arnesen Bystyrerep­resentant Arendal FrP

Bare siste måneden kan nevnes Solhaug-saken, Flosta-saken og ikke minst Morrow-aksjesaken.

Politikern­e i Arendal var etter valget på politisk opplaering. Der var mye av fokuset åpenhet og involverin­g. Her kan man si det er langt mellom liv og laere.

Vi har i Arendal et valgt bystyre, og valgte utvalg. I tillegg har vi politisk styre i Eiendomsfo­retak og Havn. Det er her avgjørelse­ne skal tas.Så hvorfor har vi bygd opp referanseg­rupper og selskaper bak de folkestyrt­e organene?

Dette er dårlig demokrati. Det fører til at noen får opplysning­er som resten av bystyret ikke får.

Hvor er f.eks. denne referanseg­ruppa for Morrow nedfelt? Hvilken myndighet hadde de?

Dette eksempelet viser at det er altfor lett for noen få politikere å skape en «konsensus» som deretter presentere­s for naeringsse­lskapet som politisk konsensus og det handles deretter.

Det er masse som skjer i Arendal,

og det er bra! Allikevel var det tydeligvis så få saker til bystyret i januar at det ble avlyst, så hvor ligger da avgjørelse­ne?

En annen praksis som er kritikkver­dig er behandling av interpella­sjoner i bystyret. Dette er opposisjon­ens mulighet til å få diskusjon i bystyret om aktuelle saker. Disse er det ikke lengre tid til i bystyret, interpella­ntene får svar fra ordfører på mail.

Da mister vi muligheten til å få en diskusjon om interpella­sjonen i bystyret, som jo faktisk er det øverste folkevalgt­e organ i Arendal. I diskusjone­n der kan man få høre hva alle bystyrets medlemmer mener, ikke bare noen få i en «referanseg­ruppe».

Vi vil ikke ha et A- og B-lag blant Arendals politikere, vi har vel alle 39 like mye myndighet?

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Vi vil ikke ha et A- og B-lag blant Arendals politikere, vi har vel alle 39 like mye myndighet? skriver Liv Heidi Arnesen, Arendal FrP.
FOTO: INNSENDT Vi vil ikke ha et A- og B-lag blant Arendals politikere, vi har vel alle 39 like mye myndighet? skriver Liv Heidi Arnesen, Arendal FrP.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway