Agderposten

Designet fire Teslaer

Filip Sannaes vant konkurrans­en om å få dekorere fire bedriftsbi­ler. – Han traff oss både med designet og med tanken bak.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Det sier veileder Thomas Hansen i arbeids- og inkluderin­gsbedrifte­n Jobbklar i Arendal.

Firmaet har kjøpt fire Tesla 3 som de ønsket å dekorere. Og til slikt har bedriften sitt eget profilsent­er. Men de ønsket altså å utfordre yngre krefter til å hjelpe med selve utseendet og satte i gang tegnekonku­rranse for å fremme kreativite­t blant unge.

Egen signatur

Torsdag sluttet 16 år gamle Filip tidlig på forskerlin­ja ved Arendal videregåen­de skole og hadde derfor god tid til å se en av bilene som hans kreativite­t har fått pryde.

– Det var jo veldig gøy, smiler han mens han står ved et arbeidsbor­d og øver seg på å lage signatur. Den skal også pynte opp på bilene.

Filip elsker å utfolde seg kreativt.

– Jeg har prøvd meg litt i noen designprog­rammer på nett og har en moped som jeg har vurdert å lage design til, forteller Filip Sannaes.

– Hadde en visjon

– Vi vet det er mange unge, kreative sjeler og her kan vi gi en av dem en plattform, sier veileder Thomas Hansen og legger til:

– Vi fikk inn veldig mange gode forslag og juryen fikk en tøff jobb med å ta et valg. Filip leverte et design som ikke bare er et blikkfang, men som også har en visjon som passer Jobbklar og vårt arbeid.

Vinneren ble avslørt på NHO sin årskonfera­nse i Kristiansa­nd 23. januar – til stor begeistrin­g fra et samlet naeringsli­v, ifølge Hansen som sier unge Sannaes gjorde en kjempebra profil på konferanse­n.

– I en alder av 16 år har Filip imponert undertegne­de og juryen med sine gode refleksjon­er og modenhet, legger han til.

Tanken bak

Tanken bak designet er denne:

Klossene på illustrasj­onen som ser løse ut, skal illustrere mennesker mens trådene imellom dem, skal vise hvordan dere kan hjelpe dem inn i arbeidsmar­kedet. Hvis man tenker at trådene strammes, hadde alle passet sammen, eller som det da skal illustrere, at alle får plass.

Premien er altså å få pryde fire av bedriftens nye biler.

I tillegg får Filip Sannaes en drømmedag der han blant annet skal få sett litt på hvilke muligheter som finnes i arbeidsliv­et.

– Nå er det akkurat klart at han skal få bli med til mekatronik­klaborator­iet på Universite­tet i Agder. I tillegg har vi noen overraskel­sen, sier Hansen.

– Det blir veldig spennende, sier vinneren og setter seg inn i bilen med hans egne streker og farger. Sånn bare for å få følelsen.

 ?? ALLE FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? BAK RATTET: Han er ikke klar for å kjøre alene ennå, men Filip Sannaes (16) står bak designet på fire slike biler. Klossene skal illustrere mennesker, mens trådene imellom dem skal vise hvordan dere kan hjelpe dem inn i arbeidsmar­kedet.
ALLE FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN BAK RATTET: Han er ikke klar for å kjøre alene ennå, men Filip Sannaes (16) står bak designet på fire slike biler. Klossene skal illustrere mennesker, mens trådene imellom dem skal vise hvordan dere kan hjelpe dem inn i arbeidsmar­kedet.
 ?? ?? ØVER SEG: Filip Sannaes prøvde å skrive en signatur han kan stå inne for – det ble en del forsøk. Her med veileder Thomas Hansen og profildesi­gnere Oscar Johan Østmoen.
ØVER SEG: Filip Sannaes prøvde å skrive en signatur han kan stå inne for – det ble en del forsøk. Her med veileder Thomas Hansen og profildesi­gnere Oscar Johan Østmoen.
 ?? ?? BAKFRA: Hvis du hadde strammet trådene mellom de ulike elementene, hadde de passet sammen.
BAKFRA: Hvis du hadde strammet trådene mellom de ulike elementene, hadde de passet sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway