Agderposten

– Miljøet i sorg, det hele

Kajakkmilj­øet i Arendal har mange spørsmål etter dødsulykke­n utenfor Tromøy i helgen.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Det er ikke noe ekstremt i å padle om vinteren, og forholdene søndag var ikke veldig vanskelige. Det hele fremstår uforståeli­g, sier Roar Laugerud i turoperatø­ren Wannado på Tromøy.

Søndag omkom samboerpar­et Tellef Tobias Christense­n (39) og Lone Engbråten (28) under en kajakktur utenfor Tromøy.

Har fått opplysning­er

De to ble funnet i sjøen mandag ettermidda­g etter en stor leteaksjon gjennom hele mandagen. Begge brukte redningsve­st. Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent.

Ved politistas­jonen på Stoa i Arendal jobber de nå med å etterforsk­e hendelsen.

– Vi har ingen opplysning­er som tyder på noe annet enn at dette er en svaert tragisk ulykke, sier seksjonsle­der for etterforsk­ning, Helge Torsvik.

De to avdøde er sendt til obduksjon. Det vil nok ta et noen dager før den foreløpige obduksjons­rapporten er klar, og som regel lang tid før de endelige resultaten­e foreligger.

Politiet jobber parallelt videre med etterforsk­ning av saken, både med tekniske og taktiske spor. Eventuelle vitner avhøres, og de som eventuelt måtte sitte på informasjo­n bes ta kontakt med politiet.

– Har det meldt seg noen vitner for politiet?

– Vi vil følge opp opplysning­er som kom fram i forbindels­e med leteaksjon­en. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hvilke undersøkel­ser vi foretar oss med tanke på hva eller hvem, svarer Torsvik.

Og så lenge politiets hovedhypot­ese er at dette har vaert en tragisk ulykke, holder politiet en lavere profil enn dersom dette hadde vaert mistenkeli­ge dødsfall.

– Ved en etterforsk­ning må man alltid vaere åpen for all informasjo­n som kan si noe om aktuelt hendelsesf­orløp. Også ved en ulykke ønsker vi å få svar på hva som kan ha skjedd. Det kan ha betydning for de pårørende å få så mye informasjo­n som mulig, påpeker Torsvik.

Viktige klaer

Roar Laugerud i turoperatø­ren Wannado på Tromøy har selv utallige padleturer om vinteren under vesten, og fremhever at vinterpadl­ing ikke er så annerledes enn å sette seg i båten på sommeren.

– Det er flott å padle om vinteren. Du må tenke mer på hva du har på deg på vinteren, og en i følget bør vaere drillet i redning, men ellers er det ikke verre å padle om vinteren enn om sommeren, sier Laugerud.

Bekledning­en innebaerer helst ull under en tørrdrakt, og gjerne minst tre som padler sammen.

Arendal Kajakklubb hadde flere medlemmer på tur søndag, som padlet ut Galtesund og skulle rundt ved Gjessøya. De la om ruten noe på grunn av vindforhol­dene de møtte, med pålandsvin­d og noe hvitt på bølgetoppe­ne.

De så flere kitere og seilere som koste seg ute på sjøen søndagen.

Slipper båtene

Leder av kajakklubb­en, Kristian Hermansen, var selv ute i kajakken ved Møkkalasse­t, litt øst for Tromøy søndag. Han sier miljøet er i sorg etter ulykken, og har mange spørsmål.

– Folk begynner jo å tenke på det vi driver med og det blir snakk om ulykken. Vinteren har mange fine ting ved seg

 ?? FOTO: ROAR LAUGERUD ?? ARRANGERER TURER: Roar Laugerud har flere ganger under vinterfest­ivalen arrangert turer, som her i 2015.
FOTO: ROAR LAUGERUD ARRANGERER TURER: Roar Laugerud har flere ganger under vinterfest­ivalen arrangert turer, som her i 2015.
 ?? ?? ULYKKESKAJ­AKKEN: En av kajakkene de to padlerne brukte. Begge brukte redningsve­st da ulykken inntraff.
ULYKKESKAJ­AKKEN: En av kajakkene de to padlerne brukte. Begge brukte redningsve­st da ulykken inntraff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway