Agderposten

KrF splitter sentrum

KrF kaller seg et sentrumspa­rti, men årets før stortingsv­alget legger de igjen opp til å splitte sentrum.

- Nestleder i Partiet Sentrum Agder Øst Saka Maljicai

Til NRK støtter ikke bare partileder­en Erna Solberg som statsminis­ter allerede nå, men åpner også for Fremskritt­spartiet, slik hun bidro til å splitte KrF.

Kristelig Folkeparti gjør igjen sentrum en bjørnetjen­este. I stedet for å gjøre noen som helst forsøk på å forene sentrumskr­eftene, åpner hun opp for at det mest ytterliggå­ende partiet på høyresiden skal få større innflytels­e. Forstå det den som kan!

På spørsmål fra NRK om partileder Olaug Bollestad stenger døra for Frp, svarer hun nei! Hun henviser til at «den største sannsynlig­heten» er en regjering med Høyre, V og KrF. Noen som har hørt dette før? Det var jo nettopp den lenge skjulte plan B, med et regjerings­samliv mer Frp, som bidro både til et forsterket splittet sentrum og et splittet KrF, med Venstre som veiviser. Mange valgte da andre partier. Ja, det stimulerte også til dannelsen av Partiet Sentrum. Samfunnsbe­visste mennesker fra ulike partier følte et ansvar for sentrumspo­litikkens fremtid. Mennesker som mente den tradisjone­lle høyre/venstre-aksen for lengst var utdatert og tiden moden for å jobbe imot polariseri­ng.

Bollestad bekrefter lenge før hennes landsmøte får ordet, at partiet vil vaere et lyseblått konservati­vt parti som ikke tar medansvar for å samle sentrumskr­eftene.

Noe av det mest interessan­te med Bollestads begrunnels­e er at hun er ute etter «trygghet». For hvem? Sentrumspo­litikk handler ikke minst om å skape trygghet for de som trenger det mest. Når ble Høyre – med avhengighe­t til Frp – en trygghet for de som trenger det mest?

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Når ble Høyre – med avhengighe­t til Frp – en trygghet for de som trenger det mest? spør Saka Maljicaj, nestleder i Partiet Sentrum Agder Øst.
FOTO: INNSENDT Når ble Høyre – med avhengighe­t til Frp – en trygghet for de som trenger det mest? spør Saka Maljicaj, nestleder i Partiet Sentrum Agder Øst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway