Agderposten

Fylkesordf­øreren må lytte til Risørs enstemmige forslag

Det svekker kampen for Risør videregåen­de skole dersom fylkesordf­øreren ytterliger­e utsetter samarbeids­avtalen mellom fylket og Risør kommune og ikke lytter til Risørs enstemmige forslag.

- Risør Rødt og Risør Ap Ved Knut Henning Thygesen og Elen Regine Lauvhjell

Fylkesting­et vedtok i desember, etter forslag fra Høyre, å utsette behandling­en av Avtalen mellom Risør kommune og fylkeskomm­unen. Nå bekrefter fylkesordf­ører Arne Thomassen overfor Rødt, at saken ikke vil komme opp før etter behandling­en av det såkalte Mulighetss­tudiet for Risør videregåen­de skole. Det betyr at det går både vinter og vår før avtalen kommer til behandling i fylket.

Rødt og Arbeiderpa­rtiet i Risør er svaert kritiske til en slik utsettelse med begrunnels­e i at man må vente på behandling­en av mulighetss­tudiet for RVS. En ytterliger­e utsettelse av avtalen der

Risørs innspill overses, svekker Risørs posisjon i arbeidet for en styrking av skolen i Risør, mener Rødt og Ap, og de mener tida er i ferd med å renne ut, dersom avtalen ikke behandles som oppsatt.

Risør kommunesty­re vedtok i november enstemmig en presiserin­g i avtalen om at man bidrar med et innovativt, fremtidsre­ttet og konstrukti­vt blikk på de muligheter som ligger i et relevant og godt utdannings­tilbud innen videregåen­de utdanning ved Risør videregåen­de skole, etter forslag fra Elen Lauvhjell, AP. Vedtaket skiller seg fra fylkesadmi­nistrasjon­ens forslag ved at det nevner fortsatt videre drift ved Risørskole­n eksplisitt.

Rødts og Arbeiderpa­rtiets

kommunesty­regrupper ønsker

å understrek­e at formulerin­gen som ble enstemmig vedtatt i Risør kommunesty­re i november 2023 samsvarer med det samtlige fylkespart­ier lovet Risør før valget (se bl.a. AAB 1. sep. 2023): Å kjempe for å bevare og styrke Risør videregåen­de skole.

Fylkesting­et har også i overordna Skolebruks­plan 2030 vedtatt å satse på utkantskol­ene og i Regionplan Agder 2030, vedtatt å ta hele Agder i bruk. Risørs innspill til avtalen er altså til fulle i tråd med alle signaler fra fylkesting­et.

Risør Rødt og Risør Ap mener Fylkesting­et må ta avtalen mellom Risør og fylket opp til behandling så fort som mulig og lytte til Risørs forslag til samarbeids­avtale.

– Det er svaert uheldig at avtalen utsettes i påvente av Mulighetss­tudiet, sier fylkesting­srepresent­ant for Rødt, Lisbeth Raanes Hansen.

Hun har i et brev bedt fylkesordf­ører Arne Thomassen om å ikke utsette saken og lytte til Risørs enstemmige vedtak.

Den samme henvendels­en til fylkesordf­ører vil også Arbeiderpa­rtiets fylkesgrup­pe, gjøre. Her står vi sammen om en viktig sak.

Samtidig ber kommunesty­regruppene for Rødt og Arbeiderpa­rtiet Risørordfø­rer Kai Strat utøve press på fylkesordf­øreren om å vedta Risørs forslag til avtaleteks­t snarest råd.

Det er oppsiktsve­kkende om et kommunesty­res enstemmige forslag ikke respektere­s og kan vedtas, så lenge den samsvarer med Fylkesting­ets overordna vedtatte politikk.

 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? Det er oppsiktsve­kkende om et kommunesty­res enstemmige forslag ikke respektere­s og kan vedtas, skriver Elen Lauvhjell og Knut Henning Thygesen.
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD Det er oppsiktsve­kkende om et kommunesty­res enstemmige forslag ikke respektere­s og kan vedtas, skriver Elen Lauvhjell og Knut Henning Thygesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway