Agderposten

–Trolig den dårligste kampen vi har spilt

ØIF Arendal lå lenge an til å gå på et pinlig tap mot Baekkelage­t, men anført av Mathias Larson klarte ØIF Arendal å dra i land seieren.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n.no

ØIF hadde store problemer mot Baekkelage­t, som lå på 11. plass på tabellen før kamp, men rødtrøyene klarte til slutt å sikre seg to poeng etter at det endte 30–28 til hjemmelage­t.

– Det kjennes veldig deilig. Det var en tung kamp. Jeg syns begge lag spiller en bra kamp. All honnør til guttene som klarer å finne en måte å vinne på og som klarer å beholde roen, sier Jensen til Agderposte­n etter kampslutt.

– Det er selvfølgel­ig ting som kan bli bedre, men om en måned så er det ingen som spør om resultatet i kampen. Da ser de på poengene som vi har fått, legger han til.

ØIF lå på det meste under med fire mål i 2. omgang. ØIFtrenere­n er klar på at det viser hva slags karakter det er i laget at de klarte å komme tilbake.

– Jeg syns det viser at vi er et lag som jobber godt sammen og som har en god balanse og en god harmoni med hverandre i forhold til å finne løsninger i løpet av kampen, skryter dansken.

Uenig med treneren sin

Larson leverte en sterk andreomgan­g med seks mål, etter kun ett mål i en den første. Han er derimot ikke enig med sin trener om at de leverte en god kamp.

– Det var en fryktelig håndballka­mp. Det er kanskje den dårligste vi har spilt, men to poeng er to poeng og det er det som er viktigst, sier en irritert Larson til Agderposte­n etter kampslutt.

Han er klar på at han gleder seg over at de vant, men irritert over spillet de leverte.

– Jeg har ikke sett kampen enda, men jeg er glad for to poeng. Bortsett fra det så er det ikke noen spesielt god følelse jeg har nå, sier dansken.

Under EM-pausen ble det bekreftet at Larson går til rivalen Elverum. Han har derimot ikke fått noe saerlig til reaksjoner på det valget.

Slurvete

– Det er klart at Elverum ikke er den mest populaere klubben i Arendal, men de fleste jeg har snakket med forstår valget mitt og det er det viktigste for meg, sier ØIFs stjernespi­ller.

– Jeg har fortsatt en halv sesong i Arendal, og ønsker ikke å dra fra Arendal uten å vinne noe, så det er målet, tilføyer han.

Arendalitt­ene ledet 5–3 etter ti minutter, takket vaere en god Kristijan Jurisic i ØIF-buret.

ØIF ble derimot straffet for slurvete spill utover i omgangen, og bare fem minutter senere snudde Baekkelage­t kampen til 6–5.

ØIF så ut til å klare å kare seg til seg uavgjort til pause, men i det siste sekundet av omgangen sørget Jens Dolberg Plougstrup for at gjestene gikk i garderoben­e på stillingen 13– 14.

Skrek start

Det var nok mange ØIF-supportere som forventet å få se et ØIF-lag som kom stormende ut av pause, men slik ble det ikke.

Det var heller Baekkelage­t som gjorde det, og kun noen minutter inn i andre omgang lå arendalitt­ene under med fire mål.

ØIF slet med å svare på gultrøyene åpning, men takket vaere fire fantastisk­e minutter i midten av omgangen fikk hjemmepubl­ikummet et håp om at de to poengene skulle bli vaerende på Sør Amfi.

Åtte minutter før slutt var endelig snuoperasj­onen komplett når Larson sørget for at det sto 26–25 på resultatta­vlen i Sør Amfi.

Hjemmelage­t så seg ikke tilbake etter dette og dermed ble de to poengene vaerende i Sør Amfi etter at ØIF Arendal vant 30–28.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? FORNØYD: ØIF-trener Heine Jensen gledet seg over lagets prestasjon mot Baekkelage­t. Til høyre Luka Panza.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN FORNØYD: ØIF-trener Heine Jensen gledet seg over lagets prestasjon mot Baekkelage­t. Til høyre Luka Panza.
 ?? ?? TOPPSCORER: Mathias Larson scoret syv mål i seieren mot Baekkelage­t.
TOPPSCORER: Mathias Larson scoret syv mål i seieren mot Baekkelage­t.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ??
FOTO: MARIUS GUNDERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway