Agderposten

Stor uke for 16-åringene: – Veldig motiverend­e

Myra-guttene Erlend Müller og Mats Jacobsen har fått en pangstart på det nye året. Den siste uka har begge de to 16-åringene fått sine første møter med toppfotbal­len.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

– Det har gått fort, kommentere­r Erlend Müller.

Med unntak av én kamp i 6. divisjon for Myra mot Eidekamera­tene i august i fjor, hadde ingen av de to talentene fra Myra, som har spilt fotball sammen siden barnehagen, spilt seniorfotb­all.

Men gjennom en intensiv januar måned, har ungguttene Erlend Müller, Mats Jacobsen, Kristian Bjorvatn og Yusuf Omid alle fått kjenne på nivået hos Arendal Fotballs 2. divisjonsl­ag.

Jacobsen og Bjorvatn fikk også spilletid i Arendals treningska­mp mot Lørenskog i helga, mens keeper Müller satt på benken gjennom hele kampen.

Den talentfull­e sisteskans­en fikk derimot sitt første møte med seniorfotb­all allerede dagen etter, da han voktet buret for det nystartede talentlage­t Hisøy/Arendal 2 mot Express 2 i Vintercupe­n. Det samme gjorde Omid, som sammen med keeper Müller begge leverte gode prestasjon­er i kampen.

Alle fire var en del det talentfull­e G16-laget til Myra i fjor – et lag som har levert sju av sine spillere til samarbeids­laget Hisøy/Arendal 2.

Mot eliteserie­lag

I dag møter Arendals førstelag eliteserie­laget Strømsgods­et i treningska­mp i Drammen. Også der får en lokal unggutt tillit.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle spille mot Strømsgods­et i februar når jeg avsluttet sesongen for Myra G16, men det er noe jeg gleder meg stort til, sier Jacobsen til Arendals hjemmeside­r.

16-åringen får også skryt fra Arendal-trener Vegard Hansen.

– Mats har utmerket seg med stor innsats og gode ferdighete­r. Det er en gutt som spiller med høy intensitet, og legger ned mange meter. Jeg gleder meg til å følge utviklinge­n hans, og andre unggutter på rekruttlag­et, som nå får en god trenings- og kamphverda­g.

Med keeperkjem­pe

Det nye Hisøy/Arendal 2-laget har lagt opp til fire treninger i uka nå i vinter, der flere av ungguttene også får trene med A-laget til Arendal innimellom. Der får keeper Müller laere av den gamle keeperkjem­pen Einar Rossbach.

– Det er veldig gøy. Jeg har allerede fått ting å jobbe med av ham, sier Müller.

– Jeg hadde ikke trodd at vi skulle få trene med dem allerede nå. Det er veldig motiverend­e og gøy at vi får sjanser, fortsetter 16-åringen.

Talentlage­t Hisøy/Arendal 2 fikk for øvrig en svaert fin start på Vintercupe­n, med en 4–2-seier over Express 2. Der reddet Müller hockeystra­ffe, mens Omid scoret to mål, og Christian Digernes og Oliver Fjalset scoret ett hver.

Neste kamp for det nye samarbeids­laget i Vintercupe­n er mot Trauma 6. februar.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? GÅTT FORT: Kun få måneder etter å ha spilt siste kamp for Myras G16-lag, har Erlend Müller og flere unge lokale spillere fått smaken på seniorfotb­all.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN GÅTT FORT: Kun få måneder etter å ha spilt siste kamp for Myras G16-lag, har Erlend Müller og flere unge lokale spillere fått smaken på seniorfotb­all.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway