Agderposten

Saksofonfy­rverkeri klar for Arendal Jazzklubb

Det er et fyrverkeri av en saksofonis­t Arendal Jazzklubb får besøk av til tirsdag, når Mette Rasmussen Trio North entrer scenen på kulturhuse­t.

- Publisert på sideblikk.agderposte­n.no av Pål Koren Pedersen Innsendt Sideblikk

Arendal er et selvsagt stoppested på turneen i Agder og Telemark, sammen med Ingebrigt Håker Flaten og Veslemøy Narvesen.

Trio North er frontet av den danskfødte og nå Norges-baserte saksofonis­ten Mette Rasmussen. Rasmussen har vaert en eksplosiv kraft på den internasjo­nale friimprosc­enen de siste ti årene. Under pandemien brukte Rasmussen imidlertid tiden godt og valgte å fordype seg i å studere komposisjo­n. Hennes nye trioen er middelet hun har valgt for å vise oss denne siden av musikken sin. Der Rasmussen før fant stemmen og lyden i møte med publikum, har hun nå i større grad forberedt og jobbet med ideene. Og med de to andre fantastisk­e musikerne som utgjør denne trioen blir dette en forrykende opplevelse! Melodi møter ren ild, drevet av en drivende rytmeseksj­on bestående av bass-unikumet Ingebrigt Håker Flaten og Sørlandets egen super-trommeslag­er Veslemøy Narvesen.

Trio North debuterte med verket «Time Travels Through Us» på Viktoria Nasjonal Jazzscene i 2022. I 2023 spilte de inn sin første plate og har etter dette vaert på en omfattende Europaturn­é, inkludert Oslo Jazzfestiv­al, North Sea Jazz Festival, samt en rekke andre klubber og festivaler i inn- og utland. Nå kommer de altså endelig til Sør-Norge og skal spille seks konserter i Agder og Telemark, deriblant i Arendal jazzklubb.

Turneen med Mette Rasmussen og Trio North er i regi av Sørnorsk jazzsenter. «Det er viktig for oss som jazzsenter å ha en bredde i musikken vi presentere­r. Noen har nok fordommer om at jazz er pling plong, men stadig flere har oppdaget jazzen som sjanger gjennom noen av de drivende nye jazzrock-prosjekten­e som har kommet i Norge de siste årene, som Hedvig Mollestad og Steamdome. Mette Rasmussen Trio North kan nok huke av for både pling plong og rock, så her er mulighet til både å bli utfordret og begeistret. Også skader det jo ikke akkurat at Sørlandets egen Veslemøy Narvesen er med på trommer!», sier daglig leder Sigrun Tara Øverland.

Klassekamp­en skrev følgende om Trio North: «Det

Rasmussen-komponerte materialet byr på abstrakte strekk med så vel knirk, pling og plong, men også solide akustiske groovestre­kk som får tid og lov til å feste seg, og noen eksalterte øyeblikk av tung riffing som rett og slett låter ganske rocka, på beste mulige vis.»

Det skulle vel love godt for hva vi har i vente i februarmør­ket! For de som er vant til å besøke jazzklubbe­n, kan det vaere verdt å merke seg at konsertdag­en denne gangen er tirsdag 6. februar. Stedet derimot, er som vanlig Lille Torungen i Arendal kulturhus.

 ?? FOTO: ALEX VENTLING ?? Veslemøy Narvesen, Mette Rasmussen og Ingebrigt Håker Flaten utgjør Trio North og kommer til Arendal 6. februar.
FOTO: ALEX VENTLING Veslemøy Narvesen, Mette Rasmussen og Ingebrigt Håker Flaten utgjør Trio North og kommer til Arendal 6. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway