Agderposten

Ranet urmaker i Kristiansa­nd

En urmakerfor­retning ble ranet av en bevaepnet person i Kristiansa­nd sentrum. Politiet jakter etter en gjerningsp­erson.

-

– Politiet fikk rundt klokka ni melding om et ran hos Urspesiali­sten i Kristiansa­nd sentrum. Politiet kom på stedet etter kort tid, og da fikk vi tilbakemel­ding om at personen har løpt til fots fra stedet i retning Vestre Strandgate, opplyser politiets innsatsled­er Alexander Gorman til Faedreland­svennen.

Raneren truet med håndvåpen, formentlig en pistol, ifølge politiet.

Politiet har en formening om hvem det er som har begått ranet. De tror det er en mann fra Litauen.

– Men vi har ingen konkrete mistenkte, annet enn et godt signalemen­t, fortalte operasjons­leder Øyvind Haegeland til Faedreland­svennen tre timer etter ranet.

I 14-tida opplyste operasjons­lederen at saken nå er over i etterforsk­ingsfasen.

Overvåking­sbilder

Politiet iverksatte søk umiddelbar­t etter ransmeldin­gen. Det ble jobbet aktivt i Kristiansa­nd sentrum og områder rundt i flere timer for å finne personen eller personer som kunne knyttes til hendelsen.

Politiet samlet også inn overvåking­sbilder fra butikker og bygg i naerheten for å finne ut hvor raneren hadde tatt veien.

– Nå jobbes det taktisk med avhør og kriminalte­knisk jobber for å sikre spor, og vi har også aktivt søk etter personen, sier innsatsled­eren til Faedreland­svennens reporter på stedet.

Politiet opplyser at ingen personer er fysisk skadet som følge av ranet.

– Det jobbes aktivt med alle etterforsk­ningsskrit­t, og da er blant annet video veldig viktig. Jeg vil også informere om at hvis publikum har noen observasjo­ner som de stusser over eller om de har vaert på stedet, ønsker vi at de ringer politiets tipstelefo­n på 02800, sier innsatsled­er Alexander Gorman.

Håndvåpen

Han gjentar at det er gjort observasjo­n av håndvåpen, og at politiet ikke ønsker at publikum gjør noe selv, men heller tar kontakt med politiet.

– Det som skjer videre nå, er at politiet driver et aktivt søk etter personen i Kristiansa­ndområdet. Det jobbes nå også med taktisk etterforsk­ning; avhør, sikring av bilder og også åstedsunde­rsøkelser fra kriminalte­knikere, sa innsatsled­eren til Faedreland­svennen like etter klokka 10.

Gorman opplyser at siste observasjo­n fra politiet er at personen løp i retning Vestre Strandgate.

Ifølge politiet er gjerningsp­ersonen en mann i alderen 25–30 år, maskert med sort bandana/hals med gult og grønt mønster, samt sort caps med hette over hodet og grønne Nike løpesko.

Mannen snakket engelsk, opplyser politiet.

Politiet søkte også med flere hunder i området, ifølge Faedreland­svennens reporter på stedet.

– Kom en mann inn

Faedreland­svennen har snakket med en ansatt hos Urspesiali­sten, som var til stede da butikken ble ranet.

– Det kom en mann inn i butikken. Han hadde en pistol som han truet med. Han sa han ville skyte om vi rørte så mye som en finger, sier den ansatte til Faedreland­svennen.

Vedkommend­e opplyser at raneren fikk med seg ei klokke til en verdi av rundt 100.000 kroner.

Politiet sperret av forretning­en med sperrebånd. De som var inne i butikken da den ble ranet, ble tatt med til politistas­jonen for avhør.

Like etter klokka 10 var krimteknik­ere på plass.

Eier Jan Morten Rø kom til butikken kort tid etter ranet.

– Dette er en fortvilet situasjon – spesielt for de ansatte som er involvert, sier Rø til Faedreland­svennen.

Han kalte butikken for et «hjertebarn», før han gikk i avhør med politiet.

 ?? ?? RAN: Politiet søker med hund ved jernbanest­asjonen. Foto: Tormod Flem Vegge
RAN: Politiet søker med hund ved jernbanest­asjonen. Foto: Tormod Flem Vegge

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway