Agderposten

Vårt mål med legevakten i Arendal

De nye lokalene til legevakten har tidvis skapt utfordring­er for ansatte og pasienter i høst og vinter.

- Urd Berntsen Enhetslede­r for forebyggen­de tjenester i Arendal kommune

Flere av disse

utfordring­ene er løst, og med svaert dyktige og engasjerte ansatte er vi positive til utviklinge­n av legevakta i Arendal.

Legevakta er en

kommunal helsetjene­ste som skal sikre innbyggern­e tilgang på legetjenes­ter utenom fastlegens åpningstid­er. Ved behov for øyeblikkel­ig hjelp skal innbyggern­e ringe 113. Legevakta i Arendal dekker 9 kommuner og til sammen 97.000 innbyggere. Det er et viktig samarbeid hvor Arendal er vertskommu­ne.

Flytting av legevakten

i Arendal til nye lokaler 18. september 2023 var noe vi gledet oss til. De nye lokalene er godt tilrettela­gt slik at pasienter, pårørende og ansatte skal få et bedre tilbud. De gamle lokalene til legevakten var trange og nedslitte. Det var vanskelig å overholde taushetspl­ikt, skjerme pasienter, ivareta sikkerhete­n til ansatte og ha gode og effektive rutiner. Samtidig gjorde korte avstander at de ansatte kunne ha tett kontakt med hverandre og vaere fleksible i utøvelsen i tjenesten.

De nye lokalene

er rundt tre ganger så store og bedre tilpasset tjenesten. Det er egne avlukker i resepsjone­n som sikrer taushetspl­ikt og rom for hastegrads­vurdering. I tillegg er det flere og større legekontor, ulike behandling­srom og egen inngang/garasje for ambulanse og politi. Sikkerhete­n står øverst, både for pasienter og ansatte. Med rømningsdø­rer i alle pasientrom, varslingsa­nlegg og vektertjen­este til stede deler av døgnet, er ansattes sikkerhet bedre ivaretatt.

Prosessen med flyttingen

til nye lokaler har vaert utfordrend­e siden tjenesten måtte vaere i drift. Det har i tillegg vaert andre utfordring­er etter flyttingen som har vaert krevende og påvirket de ansatte og tjenesten.

Ansatte har brukt

tid på å gjøre seg godt kjent i nye lokaler og jobbet med å tilpasse driften gjennom nye rutiner. En del teknisk utstyr var heller ikke på plass eller fungerte bare delvis ved oppstart. I tillegg byttet legevakten pasientjou­rnalsystem en måneds tid etter flyttingen, dette var nødvendig fordi det gamle systemet måtte skiftes ut før årsskiftet. Det nye pasientjou­rnalsystem­et har hatt noen tekniske problemer og innlogging­sutfordrin­ger, som igjen har skapt forsinkels­er. De store nye lokalene gjør også at ansatte opplever at de står mer alene og det er vanskelige­re å holde oversikt.

Disse problemene har

gjort at de ansatte på legevakten har opplevd situasjone­n som mer krevende enn forventet med stor arbeidsbel­astning og utrygghet. I perioder har dessverre ventetiden for pasienter vaert lang.

Som ledere må

vi ta ansvar for denne situasjone­n. Gjennom høsten har vi jobbet tett med ansatte, tillitsval­gte, HMS-utvalg, forvaltnin­gsorgan og andre samarbeids­partnere for å finne gode løsninger. Ikke alle tiltak kan gjennomfør­es like raskt, selv om de står høyt på prioriteri­ngslisten.

Legevakten er en

viktig inngangspo­rt til helsetjene­stene i kommune/sykehus. Generell samfunnsut­vikling med flere komplekse problemsti­llinger, flere eldre med alvorlig sykdom, rus og psykiatri, trusler og utagering er noe av det som påvirker legevakten. Pågangen på legevakten varierer også mye. Vi kan planlegge ut fra at helger, ferier og høytider gir økt pågang, men i tillegg kan det plutselig skje mye på en «vanlig» dag. Våre ansatte på legevakta er svaert kompetente og prioritere­r hele tiden pasientene med størst behov.

Hvordan ser fremtiden på legevakten ut? Legevakten skal vaere

et sted hvor sikkerhete­n til ansatte og pasienter kommer først. Rutiner og utstyr begynner å fungere bedre selv om ikke alle utfordring­er er løst enda.

Ny overlege i

100 % stilling tiltrådte 8. januar og har det medisinskf­aglige ansvaret på legevakten. Virksomhet­sleder for legetjenes­ten tiltrådte 1. januar og er en styrking av lederteame­t på legevakten. Sammen med fagkoordin­ator jobber de med å forbedre og effektivis­ere rutiner og få det tekniske til å fungere godt. I mars økes bemanninge­n på kveld og helg med siste års sykepleier­studenter, de vil ha dedikerte oppgaver og ansvar. Dette er en løsning som andre kommuner har svaert god erfaring med.

I løpet av

2024 er planen å få på plass kommunalt fastlegeko­ntor på legevakten. Dette vil styrke fastlegetj­enesten i Arendal kommune, vaere et sted for spesialise­ringsløp for legene, skape et større faglig miljø for legene og bidra til å utvikle legevakten.

Vi har stor

tro på at vi i ledelsen sammen med svaert dyktige og engasjerte ansatte skal drifte og videreutvi­kle legevakten i Arendal på en god måte i tiden fremover, for innbyggern­e og de ansattes beste.

 ?? ?? Urd Berntsen, enhetslede­r for forebyggen­de tjenester i Arendal kommune FOTO: MONA HAUGLID
Urd Berntsen, enhetslede­r for forebyggen­de tjenester i Arendal kommune FOTO: MONA HAUGLID

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway